Bruce Willis beindítja a nyuggerkommandót

2010.12.09. 13:06 Módosítva: 2010.12.09. 13:12
Három film három célcsoportnak a héten. Az öreg CIA-ügynökökkel kibabrálna a CIA, de Bruce Willis vezetésével beindul a gyilok. Van egy izgalmas film is Szlovéniából. A Narnia Krónikáiban folytatódnak a meseuniverzum kalandjai.

Call Girl

A hét legizgalmasabb filmje lesz Damjan Kozole callgirlös története, amelyben Aleksabdra előtt hal meg egy EU-képviselő, mert túl sok viagrát vesz be. A lányt keresni kezdik. A rendező abból indult ki, hogy hetente többször jelennek meg hosszú, tömött hirdetések fiatal lányokról, akik saját magukat és szexuális szolgáltatásaikat árulják, miközben egyetlen ismerősük sem tudja, mit cisnálnak. A főszereplőt, Nina Ivanišint nem könnyen találta meg az ötven fős castingon, és a lány még azt is bevállalta, hogy a 11. emeletről lógjon le, nem kellett dublőr neki a tízszer felvett jelenetben.

Narnia krónikái 3. - A Hajnalvándor krónikái

Az ifjúsági fantasyk egyik színes univerzuma a C.S. Lewis által megálmodott Narnia krónikái, ami elsősorban látványos, másodsorban érdekes, de mindenképpen összetett. Most is elég bonyolult a sztori: életre kell egy hajó valami festményen, amiből a gyerekek az óceánba zuhannak, ahonnan kimenti őket a Hajnalvándor legénysége, és együtt kezdik el keresni Narnia hét elveszett urát. Az eddigi részekért mi nem annyira lelkesedtünk, de hátha ez már jobb lesz (a Variety szerint nem, mert a rutin megy meg a biztonság), de ennél is fontosabb, hogy a nézők szeretik, mert jók a jegyeladásai a sorozatnak.

Red

Kritikusunk véres Sin City-klónt várt, de nyuggerkommandós családi vígjátékot kapott, amikor megnézte a Redet az egyébként remek szereposztásban: Bruce Willis, az állítólag Meryl Streep helyett bekerült Helen Mirren, John Malkovich, Morgan Freeman. A kiöregedett CIA-ügynökök a CIA célkeresztjébe kerülnek, mivel minden titkos infót ismernek, így próbálnak megmenekülni a merényletek elől, hogy végül betörjenek a CIA központjába. A Bourne-filmek lennének ilyenek, ha viccesre vennék: sok üldözés, lövöldözés és jó színészek. Ezek miatt a forgatáson a torontói rendőrséggel is volt bajuk, mert több telefonos bejelentést tettek a stáb ellen a lövöldözések miatt. Az 58 millió dollárból forgatott film eddig 154 millió felett hozott, és még csak most mutatják be nálunk!