Egyelőre lőttek az Alien-előzményfilmnek

2011.01.18. 14:37
Egy hét alatt dőlt dugába az Alien 3D-s előzményfilmjének terve, amit Sir Ridley Scott véresen ijesztőnek, a gyártó Fox pedig ijesztőnek, de nem véresnek szeretett volna látni. Scott inkább egy másik sci-fi-t forgat.

Az egyik legikonikusabb franchise, az Alien kapott volna egy, más hírek szerint egyenesen két előzményfilmet, amiben Sir Ridley Scott 3D-ben ijesztgette volna halálra a gyanútlan mozinézőt és mesélte volna el, honnan jönnek a legvadabb rémálmainkban is csak alkalmi vendégként megjelenő, rovarszerű, savat köpő lények. Kiszivárgott egy forgatókönyvvázlat is, amiben az embereket telepatikus úton manipuláló és az Alieneket kedvtelésből tartó másik idegen fajról volt szó - ha emiatt nem lesz semmi a filmből, az annyira nem is akkora tragédia.

al

Múlt héten Scott a film főszereplőit válogatta éppen, és tette le a voksát állítólag Noomi Rapace, a Tetovált lány eredetijének főszerepében feltűnt svéd színésznő mellett, erre tessék: hétvégén bejelentették, hogy Scott filmje nem Alien-prequel lesz, hanem egy különálló sci-fi, Prometheus címmel. A Fox is támogatta az elképzelést, hiszen sietve közölték, hogy a premierre 2012 május 9-én kerül majd sor.

Jon Spaihts forgatókönyvírónak megköszönték a munkát, és az eredeti Alien-ötlet biozonyos elemiere alapuló, új könyvet írnak Scottnak. A feladatot a Lost egyik író-producerére, Damon Lindelofra bízták. "Elismerem, lesznek ötletek az új filmben az eredeti forgatókönyvből, de az Alien-saga csak a kiindulási pont ehhez a teljesen új sztorihoz" - nyilatkozta Sir Ridley Scott egy sajtóközleményben. "Hatalmas megkönnyebbülést érzek, hogy rátaláltam egy olyan egyedi, semmihez sem hasonlítható történetre, amiből a Prometheus elkészülhet."

Noomi Rapace mellé egy igazán nagy név, Angelina Jolie vagy Charlize Theron érkezhet a másik női főszerepre, a férfiak közül James Franco és Michale Fasbender nevát emlegetik potenciális jelöltként, de ezt a Fox nem erősítette meg. A forgatás hamarosan elkezdődik.