Peter Jackson gyomorfekélye miatt csúszik A hobbit

2011.01.27. 11:07
Elhalasztják A hobbit című film forgatásának kezdését, mert perforált gyomorfekéllyel kellett műteni Peter Jacksont, a produkció rendezőjét.

A 49 esztendős Oscar-díjas filmest szerdán este szállították Wellingtonban kórházba, mivel erős gyomorfájdalmakra panaszkodott. "Sir Peter már jól van és pihen, orvosai szerint teljesen rendbe fog jönni" - közölte csütörtökön Melissa Booth szóvivő.

Jackson természetesen folytatja a munkát felgyógyulása után, és az operáció miatt csak kisebb késedelemre kell számítani.

A J.R.R. Tolkien regényéből készülő kétrészes film felvételei február közepén kezdődtek volna Új-Zélandon. A produkció első részének bemutatását 2012 decemberére, a másodikat egy évvel későbbre tűzték ki.

Az ugyancsak Jackson rendezésében készült A Gyűrűk ura-trilógia hatalmas világsikerét követően hamarosan elkezdődött a történet előzményeként számon tartott A hobbit filmes adaptációjának előkészítése. Pénzügyi gondok miatt azonban a tetemes költségvetésű munka évekig nem kapott zöld utat, ám miután az akadályok elhárultak, átmenetileg az új-zélandi szakszervezetek bojkottja sodorta veszélybe a forgatást.

A hobbit Tolkien fantáziavilágában, Középföldén játszódik. Főhőse Zsákos Bilbó, a hobbit, aki kincskereső útra indul. A kaland nem veszélytelen, mert a sok drágaságot egy sárkány őrzi.