2011. április 21. - Az Ítélet napja

2011.04.21. 14:16 Módosítva: 2011.04.21. 14:47
A Terminátor-franchise, azon belül is a kanonizált Sarah Connor-krónikák tévésorozat idővonala szerint a Skynet 2011. április 19-én öntudatra ébred, majd két nap semmittevés után szétbombázza nukleáris rakétákkal a Föld nevű sárgolyót. Ünnepelje az Index Terminátor-idővonalával az Ítélet napját!

Igen, ma 2011 április 21-én, ezen a felhőtlen és vidám napon ront nekünk a Skynet, hogy megsemmisítse az egész emberiséget, hogy azután a jövő emberi csontokon lépdelő harci robotokkal legyen tele, akik koponyaszerkezete amúgy feltünően hasonlít egy gratzi testépítőére.

Terminátor idővonal - klikkeljen, és csodálja meg óriásméretben!
Terminátor idővonal - klikkeljen, és csodálja meg óriásméretben!

A Terminátor - Sarah Connor krónikái című tévésorozat a Terminátor 3: A gépek lázadásáshoz hasonlónan alaposan átírta a Halálosztó-mítosz eleve zűrzavaros idővonalát. James Cameron a Terminátor 2-ben még 1997. augusztus 29-re tette az Ítéletnapot, amit végül sikeresen megakadályozott John Connor, az Ellenállás kiskorú vezére, a fegyverfetisiszta anyukájával és egy jövőből visszaküldött, Schwarzenegger-arcú bádogemberrel. A T3-ban azonban kiderült, hogy az Ítéletnapot csak elhalasztani tudják, megakadályozni nem, így végül a Skynet 2004. július 25-én mégis öntudatra ébredt, és szétbombázta néhány nukleáris töltetettel a Földet.

A 2008-ban elstartoló, két évadot megélt Sarah Connor krónikái sorozat viszont újabb Ítéletnapot adott a rajongóknak: abban a párhuzamos univerzumban, ahová a harcos amazon Connor anyuka egy időutazás során keveredett el (kijátszva ezzel a halálos betegségét), a Skynet  2011. április 19-én lázadt fel az emberiség ellen, és két nap múlva bombázta vissza a világot a kőkorszakba. A nukleáris töltetű rakéták indítását John Connor barátja/apja, Kyle Reese és a testvére, Derek egy játszótérről nézték végig. Magyarország sorsárol egyik filmben és a sorozatban sincs szó, valószínűleg az Oroszország felé száguldó amerikai nukleáris rakéták elkerülnek minket, de a sugárzó hamu már beteríti az egész nemzettestet. Csak abban reménykedhetünk, hogy Andy Vajna producer miatt a gépek kegyesek lesznek velünk.

Hogy mi történt egyébként kedd és csütörtök között? A Skynet valószínűleg frissítette az operációs rendszert, telepítette az új hardvercsatolókat, vagy csak megpróbálta uninstalálni az Itunest.

Hogy méltóképpen megünnepeljük a pusztulást és a Terminátorok eljövetelét, az Empire magazin kronológiája alapján mi is összeállítottuk a Terminátor-filmek idővonalát, a teljes méretért kattintson ide!