Kungfuzó panda vagy a mutáns tökösebb?

2011.06.02. 13:35
A Kung Fu Panda második része speciális harcművészeti technikákkal küzd meg a mutánsokkal, akik eleinte barátok voltak, majd közéjük állt a világ. A Bogyó és Babóca cuki ártatlansággal támad, ami nem mondható el a férfi-nő viszony drámaiságát ábrázoló filmről.

Kung Fu Panda 2

Po Sárkányharcos lett, társaival, az Örjöngő Ötössel védi a Béke Völgyét a Dreamworks - Shreket kivéve - legkomolyabb sikerében. Kínát lenyomná egy titkos, kivédhetetlennek tartott fegyverrel megjelenő gonosz, aki Gary Oldman hangján szólal meg. Jack Black és Angelina Jolie megint jók a hírek szerint hangokként, bár most több szerepet kapnak a többiek is. A folytatásról jókat írt a Variety, az Entertainment Weekly és Roger Ebert is. Dicsérik a sztorit, a karaktereket, a lendületet és a végre értelmesen és jól használt 3D-t is. A 2008-as első rész sikerét, ami 630 millió dollárt hozott, várhatóan megismétli a folytatás, bár a nyitó hétvégéjén rosszabbul teljesített.

X-Men: Az elsők

Végre eljött az idő, hogy megértsük, mi baja van egymással a Professzornak és Magnetónak, akiknek a szembenállását már több X-Menben láttuk. Hogy megértsük, gyorsan visszamegyünk a hatvanas évekbe, ahol két srác összehaverkodik: az egyik Auschwitzot túlélő zsidó, a másik angol arisztokrata. Az egyikük uralkodik a fémek felett, a másikuk az emberek gondolatait tudja irányítani. Két jó színészre osztották a főszerepeket: James McAvoyra és Michael Fassbenderre, akik Az elit alakulatban játszottak már együtt. A világ legszerencsésebb férfija, Claudia Schiffer férje, Matthew Vaugh rendező jegyzi a nem túl inspiráló Csillagport, és a rendkívül szórakoztató Ha/Vert.

Úton

A Berlinben Aranymedvére jelölt rendezőnő, Jasmila Zbanic drámát rendezett a két, szekularista muzulmán valláshoz tartozó bosnyákról. Szép, szerelmes történet lehetne, ha nem drámába fordulna az egyébként nagyon is érthető cselekmény. A légitársaságnál dolgozó Luna és Amar nagyon szeretik egymás, gyereket és jövőt akarnak. Előbbihez mesterséges megtermékenyítésre, utóbbihoz kevesebb alkoholra van szüksége a férfinak. A vallás meghatározó mindkettőjük életében, persze egészen máshogy, ezért meg kell küzdeniük jó pár nehézséggel.

Bogyó és Babóca - 13 új mese

13 új epizóddal bővül a Bogyó és Babóca nevű csigafiúról és katicalányról szóló mese. Az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza már második alkalommal készít 5 perces epizódokból álló, 13 részes, tévére optimalizált animációs sorozatot Bartos Erika népszerű mesekönyvsorozatából. Extraként moziba is kerül a film, amiben Bogyó és Babóca léghajózik is. A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat első évada időközben világhódító útra indult. A cseheknél, a szlovákoknál  Szerbiában, Angliában, de bemutatják majd Romániában és a tervek szerint a kínai mesecsatornákon is.