Tovább keressük a legjobb amatőrfilmet

2011.08.21. 12:27

A most bemutatott amatőrfilmesek nagy része nem akart nagyot harapni, csak egy-egy kedvenc rendezőt utánzott. Ismét több versenyzőt mutatunk be a Réz András vezette Werk Akadémia kereteiből, kakukktojásként pedig azt a bulvárfilmet is megnézhetik, amiben Anettka egy hotdog megemésztésevel, Zalatnay Cini pedig a még d-kosaras melleivel küzd.

Az amatőrfilmek újabb csomagját kaptuk meg az alkotóktól, hogy szavazásra bocsáthassuk: melyik a legjobb. Az első fordulót a Téli nap című film nyerte, nekünk az Aranylövés lett a kedvencünk. Azt a versenyzőt, aki ezt a fordulót nyeri, és eléri az 5 pontot, szintén átvesszük az Indavideo Filmek közé a profiligába. A szavazás mellett versenyt is hirdetnénk, ki találja meg a legtöbbet a rendezés, a zene, a képek és a vágások hibájából: a találatokat ide várjuk. Ha úgy gondolja, ennél jobb filmje van, ide küldje.

A szavazásnak vége

Holnap történt - A nagy bulvárfilm

Pettkó András volt országgyűlési képviselő főszerkesztőként irányítja el az Anettka néven újságírót játszó Anettkát a meggyilkolt Zalatnay Cini házához. Ez ugye a celebekkel készült egész estés bulvárfilm, a rendező pedig Anettka médiaiskolájában az egyetlen, aki ismert lett: ő az, aki Kiszel Tünde állítólagos exének volt az állítólagos exe. A film gyártása körüli bonyodalmak egyébként a történeténél szövevényesebbek: "a producert, Pintér György Lászlót, aki Zalatnay kiadója is volt egyben letartóztatták" - sorolta a nehézségeket a rendező. A vád szerint felrobbantott egy vállalkozót. Na, ezért közelít a költségvetés a nullához, és ezért maradt ki az autópördülős jelenet, pedig már a rendőrautót is bukócsövezték a boruláshoz. "Az elmúlt két és fél évben vártam, hogy legyen előrelépés a producer ügyében, de mivel nem lett, nem készítettem több filmet" - mondta Gerencsér, akit egyébként Anettka mellett újságírógyakornokként láthatunk a főszerepben. Láthatóan élvezte a forgatást, és ez legalább plusz pont lehet az értékelésnél.

3,77

Győry Balázs: Rablás

A Kutyaszorítóbant próbálta meg ezúttal kisfilmben felidézni a Werk Akadémia hallgatója az I'm Film támogatásával egy raktárban a Hajógyári szigeten. Ami szerintünk hiányzik a feladatként választott tarantinós alaptörténet mellett, az a karakterábrázolás, a kifinomultabb viszonyrendszer és egy nagyobb csavar. Vigyázat, a filmben profi színészek szerepelnek: például Haumann Máté és Lengyel Ferenc. "Azért tetszettek a zenész álnevek, mert kevesen vallanák be például, hogy Phil Collins rajongók" - mondta Győry a karakterekről. Azóta egy nemzetközi videópályázatot nyert meg, amit a Röyksopp zenekar The Fear című számához készített.

5,93

Horváth Szabolcs: Delírium

2011-ben meglepő, ha egy filmkészítő megelégszik azzal az ötlettel, hogy egy férfi visszanéz néhány képet az életéből egy világból elemelt moziban, miközben Luciferrel beszél pár keresett szót. Raádásul 1,5 perc után is csak annyi történik, hogy bejelenti, milyen érdekes ez a helyzet. Bátor próbálkozás. Horváth Szabolcs a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskolában tanult médiát a stáb nagyrészéhez hasonlóan. A színészeket a Holdvilág Kamaraszínházból kérte föl, helyszínnek a Tabán mozit választották.

3,93

Pandur Gergely: Obscura

A rossz CGI-effektek, a Super Mario-s mozdulatok és az életidegen mondatok elijeszthetnék a nézőt, de a film egészében nem vészes. Pláne, mert a stáb kontrollálta a rendezőt, aki az írást és a vágást is magára osztotta. Egyébként a Werk Akadémia előtt esküvőket és ivászatokat vett videóra előtanulmányként. Az Alcsútdobozon forgó kisfilm érdekessége, hogy majdnem Kecskés Karina lett a főszereplője, és hogy Báron György esztétának és Janisch Attila rendezőnek az alkotók szerint tetszett. Nehézségként azt jegyezték meg, hogy a kísértetet játszó lány fázott mezítláb a hidegben. A második résznek konkrét története is lesz, ígérik, 30 percben.

7,11

Ponczók Attila: Kihallgatás

"Filmes képzésen vettem részt, és a vizsgatéma a fogyatékosság volt. Én a lelki fogyatékosságot választottam" - vázolta a rendező az Indexnek a kisfilmje keletkezését, amit már a címe is meghatároz. Ez bizony egy kihallgatás a rájátszós színészi játékra hagyatkozva. A forgatás anyagi hátterérről hozzátette: "Ha van rá keret, az sok mindent megváltoztat, de nem volt."

4,63

Reszeli Soós András: Stréber

Jellegtelen helyszíneken próbálta megidézni a Blöff című filmet a Werk Akadémia újabb hallgatója. A rendező bevallása szerint is a crime-comedy stílusra utazott. Az alapötlet egy leközötött kezű gengszter volt, a forgatás pedig egy zuglói lakásban, a Club 88-ban és a Sparks raktárában zajlott. A forgatás itt is krimiközeli volt: feltörték az egyik stábautót, elvittek 3 milliós felszerelést és a film felét, utóbbit újra kellett forgatni. A színészek a barátok közül kerültek ki, mint az Olaszt alakító Ketchu és a Tirpákot játszó Horváth Dani. Ha olvasónk úgy dönt, a film menő és kikacsintó, nem pedig modoros, akkor szavazzon a 10-esre.

6,00