Brad Pitt nélkül is 20 milliárdot költöttek

2011.10.19. 09:38

Az idén eddig hat külföldi film jelzett összesen 21 milliárd forintot meghaladó költést, jelentette a Népszabadságnak a Filmiroda. Az elmúlt évben tíz külföldi produkció készült Magyarországon összesen 23 milliárd forint költséggel.

Az ideiben még nincs benne Brad Pitt zombiháborús mozijának, a World War Z-nek a forgatásával kapcsolatos kiadása, hisz a forgatás megkezdése utáni 60. napig kell csak elkezdeni az adókedvezmény miatti eljárást. A külföldi filmek magyarországi forgatásakor 20 százalék adókedvezményt élvezhetnek a produkciók.

Az Indexnek elküldött lista szerint a World Without End (Mid Atlantic csoport) és A Borgiák című filmek forgatásának magyarországi költsége filmenként meghaladta az ötmilliárd forintot. Keanu Reeves-es 47 Ronin-film (Ronin Films kft – Mid Atlantic csoport) stábja 4,2 milliárdot költött.

A 1,5 milliárd forint költségvetéssel júliusra beharangozott The Whiskey Robber (Laurin Entertainment kft) munkálatai még nem kezdődtek el, de a Titanic-tévésorozat (Titan Films kft) 1,58 milliárd költéssel és a Strike Back 2 (Pioneer csoport) sorozat 1,6 milliárdos költéssel már befejezte a forgatást.