Ridley Scottnak tetszik a magyar munkamorál

2011.11.14. 20:41

Magyarországon ideálisak a feltételek a nagy nemzetközi produkciók forgatására, ezért következő mozifilmjét is itt készítheti majd Ridley Scott. A világhírű brit filmrendező-producer Budapesten beszélt minderről az m1 Az Este című műsorában.

Ridley Scott jelenleg Magyarországon forgatja a Ken Follett bestselleréből, Az idők végezetéig című könyvből készülő televíziós sorozatot az etyeki Korda Stúdióban.

A rendező az interjúban a magyarországi munkamorált és az adózási rendszert dicsérte. "Minden emellett a helyszín mellett szól. Jelen pillanatban legalábbis. A tényezők ilyen szerencsés együttállása esetén a filmipar virágzik és a helyszín gyakorlatilag kitermeli magából a tehetségeket és szakértőket a filmipar minden szintjén" - fogalmazott a háromszoros Oscar-jelölt rendező.

Ridley Scott azt tervezi, hogy a jövő év közepén Magyarországon forgatja majd le következő, második világháborús filmjét, mert - ahogy fogalmazott - olyan sok és nagyszerű városi helyszín van itt, ami a filmhez nélkülözhetetlen.