Lucas nem akar gonosz birodalmat

2012.04.11. 14:21
George Lucas produkciós irodája kedden törölte terveit, hogy egy nagy területen stúdiót építsen San Francisco rusztikus északi völgyében. Mint nyilatkozták: nem akarják egy gonosz birodalom benyomását kelteni, akik a helyi lakosok akarata ellenére építkeznek.

A Lucasfilm Ltd. többek közt a Star Wars-filmek mögött álló társaság, meglepte Marin megyét ezzel a döntéssel. A Grady Ranch projekt részben a szomszédok miatt hiúsult meg, részben pedig az engedélyeztetési eljárás késlekedése miatt. A társaság valahol máshol fogja megvalósítani terveit, a történelmi jellegű birtokot pedig eladják.

"Szeretünk itt élni és dolgozni, de a Lucas-völgy lakói 25 éve támadják ezt a vállalkozást, és ami sok az sok" - áll a társaság nyilatkozatában. Számos lehetőségünk van, hogy megépítsük a stúdióinkat olyan helyeken, ahol kreatív befektetőket látnak bennünk, nem egy gonosz birodalmat.

A Lucas Valley három évtizede ad otthont a Skywalker Ranchnak, Lucas főhadiszállásának, a Grady Ranch-csal hatalmas lépéssel terjeszkedett volna ugyanitt.

A terv része volt egy 25000 négyzetméteres digitális stúdió, ami csaknem 16 méter magas missziós stílusú épületet is magába foglalt, kettő 30 méter körüli magasságú toronnyal. Lett volna még egy 650 négyzetméteres külső hangszínpad, meg két belső is. De vetítőtermek, vendégházak, egy raktárépület, de borospince is a terv részét képezte.

A Lucasfilm szóvivője úgy nyilatkozott, szomorúak, hogy Marinban nem tudják megépíteni a stúdiójukat, más közösségek megértik a gazdasági és edukációs előnyeit annak, hogy egy olyan cég van a városukban, mint az övék.