A Men In Black 3 lenyomta a Bosszúállókat

2012.05.28. 08:12

Megdőlt a Marvel szuperhőseit felvonultató Bosszúállók uralma az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, a toplista első helyére a Men In Black – Sötét zsaruk harmadik része került. A Tommy Lee Jones, Will Smith és Josh Brolin főszereplésével készült sci-fi 55 millió dollárt keresett az első hétvégéjén az amerikai és a kanadai kasszáknál péntektől vasárnapig. A filmet forgalmazó Sony arra számít, hogy hétfő estére 70 millió dollárra rúgnak a feketeöltönyös ügynökök bevételei.

A Disney stúdió gyártásában készült Bosszúállók, amely előzőleg három hétig vezette a bevételi listákat, ezúttal 37 millió dollárral toldotta meg a képregényfilm rekordokat döntögető bevételeit. A Vasember és társai így már 514 millió dollárt kerestek az észak-amerikai mozikban. A Bosszúállók a negyedik film, amely elérte és meghaladta a félmilliárd dollárt. Az akciófilmre külföldön ezúttal 26,3 millió dollár értékben váltottak jegyet, ezzel a Bosszúállók már globálisan 1,3 milliárd dollárnál jár. Hamarosan befoghatja a Harry Potter és a halál ereklyéi 2. részét, James Cameron két eposza, az Avatar és a Titanic azonban még jócskán előtte van 2,8, illetve 2,2 milliárd dolláros összbevételével.

Második hete tartja magát az élmezőnyben az Universal stúdió Csatahajó című filmje, amely "hazai vizeken" már 44,3 millió dollárt keresett a pénztáraknál. Jól tartja magát a brit Sacha Baron Cohen filmje, A diktátor. A Borat és a Brüno alkotójának új filmje a bemutató utáni második héten 9,6 millió dollárt kaszált, összességében pedig 41,5 milliónál jár. A bevételi lista ötödik helyét a Warner Bros. horrorja, a Chernobyl Diaries foglalja el, a film a nyitó hétvégéjén nyolcmillió dollárt hozott.