Jesse Eisenberg leperli magát a plakátról

2012.06.21. 10:54
A legtöbb színész örül annak, ha az ő arca van egy film plakátján, de nem így járt a Social Network és a Zombieland sztárja. Jesse Eisenberg berágott a Lionsgate stúdióra, amiért azok az ő nevével és képével árulják a Camp Hell című horrorfilm dvd-jét, amibe csak szívességből ugrott be öt évvel ezelőtt egy jelenet erejéig.

A Camp Hell még 2007-ben forgott, akkoriban Jesse Eisenberg épp befejezte a Rókavadászat című Richard Gere-film munkálatait Horvátországban, és kilátogatott néhány ismerőse low-budget horrorfilmjének connecticuti forgatására. Kapott ugyan szakszervezeti minimumnak számító (tehát az ő esetében jelképes) 3 ezer dolláros gázsit, de aligha sejtette, hogy évekkel később, amikor már Oscar-jelölt színész lesz, az ő nevével akarják majd eladni a produkciót.

Az eredeti plakát és a pert kiváltó plakát
Az eredeti plakát és a pert kiváltó plakát

A Lionsgate ráépítette a kampányát - már a trailerben is aránytalanul nagy szerepet kap a láthatóan csak egy jelenetben felbukkanó színész, és itt is az ő nevét írják ki elsőnek, noha a további szereplők között Dana Delaney (Született feleségek, A hidegsebész), Bruce Davison (X-Men) és Connor Paolo (Gossip Girl, Revenge) is felbukkan.

De mégsem az előzetes, vagy maga a film verte ki a biztosítékot Eisenbergnél (pusztán azért nem perelhetne, mert a Camp Hell egy kínos film a múltjából). Amikor ugyanis megjelent a dvd, lecserélték a film korábbi, a főszereplő Will Dentont ábrázoló plakátját egy olyanra, amelyiken az egyetlen információ az, hogy ez egy Jesse Eisenberg-film. A színész nem akarja, hogy egy ilyen B-filmmel azonosítsák, így még tavaly ősszel ügyvédet fogadott, és 3 millió dollárra perli a Lionsgate forgalmazót.

A Lionsgate szerette volna megúszni a pert, és azzal védekeztek, hogy tettük a szólásszabadság kategóriájába esik. Mint arra a The Hollywood Reporter cikke is felhívja a figyelmet, ez az érvelés filmes témájú ügyek esetében gyakran beválik, de ezúttal a bíró rávilágított arra, hogy mivel üzleti, és félrevezető célból történt az eset, így nem tartozik ezen kategóriába. Eisenberg keresetének tehát helye van, és a felek hamarosan a bíróságon bizonygathatják igazukat.

Az Imdb adatbázis szerint a Camp Hell teljes költségvetése 3 millió dollár volt, Eisenberg most épp ennyire perli a forgalmazót.