Eleonóra
2 °C
6 °C

Tom Cruise lett a legunalmasabb magazintéma

2006.03.05. 16:02
Tom Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is díjazottjai lettek a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málnának.

A szombat este - a vasárnapi Oscar-ceremónia előestéjén - kihirdetett díjak sztárja kétségkívül a 43 éves Tom Cruise volt, aki egy új kategória, "az év magazinjainak legunalmasabb témái" keretében nyerte el a nem egészen öt dollár értékű, műanyagból készült aranyozott málnaszemet.

A kanapé is unalmas

A John Wilson filmrajongó által 1980-ban alapított ellendíj ezúttal filmen kívüli területet "jutalmazott": Tom Cruise és új választottja, a 26 éves Katie Holmes románcuk kommunikálásának módjával érdemelte ki. Az amerikai kasszasikerfilmek sármos sztárjaként világhírűvé vált színész 2001-ben, tízéves házasság után vált el Nicole Kidmantól, majd 2005-ben a híres műsorvezetőnő, Oprah Winfrey kanapéjára felugorva jelentette be ország-világnak, hogy szerelmes Katiebe. Ezt követően a párizsi Eiffel-toronyról adta hírül eljegyzésüket és októberben közölte, hogy szerelme gyermeket vár tőle.

A kategóriában Tom Cruise mellett ugyancsak a legunalmasabb magazintémának minősítették Oprah kanapéját, az Eiffel-tornyot és "Tom bébijét".

Az Oscar-paródia másik szupersztár nyertese Cruise korábbi párja, a 38 éves Nicole Kidman lett, aki Will Ferrer-rel osztozott a "legrosszabb párnak" kiosztott málnában a Földre szállt boszorkány című filmben nyújtott alakításukért.

A legtöbb Arany Málnát a Jenny McCarthy korábbi Playboy-modell által írt Dirty Love (Piszkos szerelem) című film kapta, mint az év legrosszabb alkotása, amely a legrosszabb forgatókönyv alapján készült, benne a legrosszabb női főszereplővel, azaz Jennyvel. A művésznő volt férje, John Mallory Asher a legrosszabb rendezőnek kijáró díjat kapta. A legrosszabb férfi színész címmel Rob Schneider tért volna haza - ha elment volna a díjosztó ceremóniára -, a Tök alsó - Európai turné című film címszerepéért.

Idén senki sem vette át

Az Oscarhoz hasonlóan még számos kategóriában osztották ki a trófeákat, boldogtalan vesztesek között említést érdemel Paris Hilton, aki a Viasztestek című horrorfilmben előadott haldoklási jelenetével lett málnás, mint a legrémesebb mellékszereplő.

Az Arany Málna díjra évről évre 750 filmes, filmkritikus és filmrajongó adja le szavazatát az Egyesült Államok 41 államából és 15 más országból.

Idén a díjazottak egyike sem ment el az Oscar ellenceremóniájára, tavaly Halle Berry személyesen vette át a maga díját, amely ha nem is éppen dícséret, annál nagyobb nyilvánosságot jelent. Becslések szerint világszerte egymilliárd ember volt tanúja annak, hogy miként kapta meg Halle Berry az ominózus málnaszemet.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.