Árpa Oroszlánnak udvarol

2005.05.06. 22:51
Árpa Attila "elképesztően szar" Jávor Pál-megformálása után újabb remake, az Egy szoknya egy nadrág egyik mellékszerepét játssza a - megfogalmazása szerint - "nagyon helyesen kancsal" Szonjával. Közben 3D-s, egészestés animáción dolgozik, amiben a gonosz herceg is ő maga.
"Attila is szerepet kapott az Egy szoknya, egy nadrág című játékfilmben, pontosabban a Velvet újságírójának szerepét" - tájékoztatta az Indexet Lukács Csilla, a film sajtósa. Árpa feladata szerint interjút készít Sóvári Péter színésszel, akit Rudolf Péter játszik. Sóvári egyébként szerelmes az Oroszlán alakította Pintér Ibolyába, akinek Árpa is udvarolni kezd.

Film a Mokkában
Az Árpával készült felvételek két nap alatt készültek az Uránia filmszínházban és a Mokka étteremben. A Gyöngyössy Bence rendező vezette stáb utána Balatonra utazott. Rudolf és Oroszlán mellett Kern András, Bajor Imre, Szerednyei Béla is csatlakozott, és új szereplőt is szerződtettek: Kéri Kittit, a mexikói özvegy szerepére. A jövő héten Budapesten a TV2 stúdiójában folytatják a történetet.
"A
Hippolytban már dolgoztam egyszer ezzel a stábbal és elképesztően szarra sikerült" - magyarázta később Árpa Jávor Pál egykori szerepének megformálásáról az Indexnek.

"Nem csak rossz színész voltam, de egy jelenetet nagyon cikin csináltam. Azt gondoltam, hogy ezzel a szereplésemmel jóváteszem, és igen: eszméletlen zseniális lett. Született színész vagyok mégiscsak" - tette hozzá.

Árpa a film másik jelenetében - a film főbb szereplőihez: Rudolfhoz, Kernhez és Bajorhoz hasonlóan - kezd hevesen udvarolni a szőke naivát alakító Oroszlán Szonjának. De az Argo rendezője civilben nincs oda a színésznőkért, mert mint mondta "Marlene Dietrich-szerű viselkedés, megmagyarázhatatlan díva-fíling van bennük". Árpa hozzátette: "Szonja amúgy jó fej, laza csaj, és nagyon helyes, ahogy kancsal."

"Egyáltalán nem Nyócker"

Árpa jelenleg rendezőként egy egészestés animációsfilmbe kezdett. "Fantasy középkori világ lesz Shrek és a Némó nyomában technológiával". A produkció persze shreknyi költségvetéssel nem rendelkezik, de a pénzhiányt "kiméra-eljárással" pótolják, ami a Nyócker "kivágott figuráival" ellentétben "háromdimenziós" lesz.

És hogy mi a történet érdekessége? "Egy olyan városban játszódik, ahol nincsenek gyerekek. Ide érkezik egy fiú-lány ikerpár. Lesznek varázslók és szörnyek is. A fíling Harry Potter, Gyűrűk Ura-fíling, de csak a fíling." Hollywoodi sztárok Árpának ebben a filmjében sem lesznek, csak "PR-akcióként" egy magyar celeb: "a gonosz herceget rólam mintázták, csak több és hosszabb a haja."