Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Bővült az artmozi-hálózat

2006.07.20. 18:26
A felújított győri Hrabal mozival bővült az artmozi-hálózat. Az egymilliárd forintos fejlesztési programmal az európai filmkínálat terjesztését támogatják - jelentette be Tóth Erzsébet, a Magyar Mozgókép Közalapítvány titkára a Győrött rendezett sajtótájékoztatón.
"A filmtörvény értelmében kapnak az artmozik normatív támogatást a működésükhöz - hangsúlyozta Tóth Erzsébet. - A közalapítvány a normatív támogatást továbbra is szeretné megadni - közölte - és persze hogy az unió is támogatni kívánja az ilyen jellegű vállalkozásokat az európai vérkeringésbe történő bekapcsolódás érdekében."

A közalapítvány titkára elismeréssel szólt a Rómer Ház Közalapítványról, ami elindította a Hrabal művészmozit akkoriban, amikor országos támogatási program még kilátásban sem volt.

A győri belvárosban lévő épület felújításához a megyei önkormányzat négymillió forinttal járult hozzá, emellett a megye sikeresen pályázott tavaly a kulturális tárcánál, amely 16,5 millió forinttal támogatta a művészmozinak otthont adó kulturális központ rekonstrukcióját. Ebből az összegből korszerűsítették a mozi Premier termének hangtechnikáját.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.