Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

DiCaprio újra reflektorfényben

2004.12.03. 14:57
Los Angelesben bemutatták Martin Scorsese új filmjét, a The Aviatort. A világpremieren részt vett a rendező és a film sztárja, Leonardo DiCaprio, aki két év után állt újra a kamerák elé.

Scorsese, Beckinsale, DiCaprio
Scorsese, Beckinsale, DiCaprio

Szerda éjjel végigsétált a Los Angeles-i vörös szőnyegen a rendező és Leonardo DiCaprio, aki legutóbb két éve szerepelt Spielberg Kapj el, ha tudsz című vígjátékában. Scorsese az excentrikus amerikai milliárdosról, Howard Hughes-ról forgatott filmet és tizenhét évet mutat be életéből 1930-tól 1947-ig.

"Hughes elképesztő, őrült életet élt. Elolvastam a forgatókönyvet és tudtam, hogy nekem kell őt eljátszanom" - nyilatkozta DiCaprio. "Rendkívűl sokrétegű figura. Kezdve az anyjához fűződő bonyolult kapcsolattól, a repülés szeretetén át, a tényig, hogy mániákusan irtózott a baktériumoktól, és kesztyűt hordott, hogy nehogy elkapjon valamit. Aztán ott volt a hollywoodi kaland: feje tetejére állította a stúdió-rendszert és a legszebb színésznők voltak a szeretői."

A díszbemutatón megjelent Kate Beckinsale, aki Hughes egyik legnagyobb szerelmét, Ava Gardnert alakítja. Eljött a botrányhős dokumentumfilmes, Michael Moore, Michael Mann, a Collateral rendezője és Gwen Stefani énekesnő is, akire Scorsese Jean Harlow szerepét osztotta. A No Doubt énekesnője elmondta az újságíróknak, hogy rettentően izgult a forgatáson, nehogy elfelejtse azt az egyetlen sort, amit el kellett mondania.

DiCaprio, Stefani
Jelenet a filmből
DiCaprio, Stefani

"De aztán minden úgy ment, mint a karikacsapás. Martin Scorsese a világ egyik legnagyobb rendezője, vagy négyezerszer elpróbáltuk azt az egy mondatot és a végére én is úgy éreztem: sikerült, megcsináltam. Fantasztikus stáb volt, szenvedélyes, tehetséges emberek" - lelkendezett Stefani.

Scorsese a riportereknek elmondta, hogy a The Aviatort tekinti élete főművének.

"Meg kell, hogy mondjam, a repülős jelenetekkel meggyűlt a bajunk, de szerencsére sikerült időben leforgatnunk mindent. Olyan lett, amilyenre szerettem volna."

Cate Blanchett Katharine Hepburn színésznőt játssza és feltűnik még a filmben Alec Baldwin, Willem Dafoe, és Alan Alda is. A világpremier napján derült ki egyébként, hogy a New York-i székhelyű National Board of Review éves listáján a legjobb filmek közé bekerült a The Aviator is: a második helyet szerezte meg.

Scorsese legújabb moziját december 17-én mutatják be az Egyesült Államokban és február végétől itthon is vetítik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.