Brad Pitt és Angelina Jolie bakija győzött

2006.01.05. 14:30
A legtöbb hiba A sith-ek bosszújában volt, a legnagyobb a Mr. és Mrs. Smith-ben, a Narnia csak a tizedik lett. Nézelődő halott, városváltó autós üldözés, betűtévesztő sebesség. A 2005-ös filmes bakikat gyűjtötte össze a moviemistakes. Arra kérjük a Cinematrix mozirajongó olvasókat, hogy miután kihüledezték magukat a nemzetközi malőrökön, küldjék el fórumunkba az összes idei magyar filmes bakit, ami popcorndobálásra késztette Önöket!
A 2005-ben bemutatott filmek közül a Star Wars - A sith-ek bosszúja című filmben volt a legtöbb baki a moviemistakes honlap szerint. A bemutató óta 142-t fedeztek fel. A Világok harca lett a második helyezett 110 filmes bakival, Harry Potter és a Tűz serlegében pedig 66-ot találtak. A top10-es összesített listán csak közönségfilmek vannak, és az első három helyezettet az év első felében mutatták be.

Súlyos hibák

#alt#
És hogy melyik volt 2005-ben a legsúlyosabb baki? A top10-es lista szerint Mr. és Mrs. Smith című filmé. Bár Brad Pitt és Angelina Jolie tocsogós szexjeleneteit kivágták a filmből, de egy várost váltó autósüldözés így is bentmaradt. A két szuperügynök olyan profi, becsapós technikával ráz le három BMW-t, hogy New York-ban egy Los Angeles-i utcatábla mellett is elsuhannak.

Második legsúlyosabbat A sith-ek bosszújában találták a mozirajongók. Mikor Obi-wan Kenobi és Grievous tábornok Utapaun küzd egymással, a küzdelem hevében minden eltűnik körülöttük, kezdve az Obi-wan kiszakította plafontól a négy összelapított magmadroidig.

Harmadik nagy baki a Harry Potter és a Tűz serlegében található. Voldemort emberré lényegülése hozhatta annyira zavarba szolgáját Wormtailt, hogy a varázspálcáját a mellényzsebének rossz oldaláról veszi elő. Persze az is lehet, hogy megérezte, hogy levágják a jobb kezét, így átvarázsolta a pálcát a bal kezére eső oldalra.

Sereghajtók

Ezután a Christian Slater főszereplésével készült Egyedül a sötétben című kanadai film következik, amiben az egyik női szereplő az Egri csillagok jellemző hibáját követve halála után unatkozni kezd, felemeli a fejét és a többiek után néz. Ezt a Charlie és a csokigyár című Tim Burton-film követi: a varázsgyárban még a fizika törvényei sem működnek, hiszen az üvegliftben mindig az irányváltás felé csapódnak a szereplők, élükön a lelkesen hajlongó Johnny Depp-pel. Hatodik a Fantasztikus négyes: mikor Fáklyát egy rakéta kezdi üldözni, olyan sebességre vált, hogy a mellén megfordul az F4-es felirat.

#alt#
Hetedik lett csak a Világok harca. Persze a Marsról érkezett tripodok is okozhatták, de a nézőknek mégis szokatlannak tűnhet, hogy miután Tom Cruise bemenekíti családját egy pincébe, és becsukja az ajtót, éjsötét lesz, holott két világos ablak is van még a kis Dakota Fanning feje felett. Nyolcadik az Ünneprontók ünnepe című mozi egy jelenete, amiben a férfi főszereplők vadászatát egy stábtag lesi egy fatörzs mögül a kép előterében.

Kilencedik az itthon még nem vetített A 13-as őrszoba, amiben a John Leguizamónak csak néhány másodperccel halála után távozik fejéből a golyó. És tizedik a Narnia krónikáinak egy epizódja: mikor Mrs. MacReady a Pevensie gyerekeknek bejelenti, hogy "A professzort nem lehet zavarni", szigorú tekintetét a szemüvegéből visszatükröződő világosító lámpák és derítők hangsúlyozzák.

Hajrá magyarok!

És végül térjünk a hazai pályára. Rudolf Péternek kilóg a mellszőre, miközben a Kiszel Tünde-külsejű Dulcinea de la Rosát alakítja az Egy szoknya, egy nadrágban. Gárdos Péter Az igazi Mikulásában ismeretlen szereplők is átköszönnek a hosszabb, rendezői változatból. Ha Ön is felidegesítette egy-egy idei magyar filmes baki, írja le részletesen a Cinematrix fórumba, sőt, ha tud, küldjön screenshotot!