Újra zakatol a szentcsalád

2006.03.20. 00:05
A bálnalovasbeli alakításáért Oscarra jelölt, ausztrál-maori Keisha Castle-Hughes lesz a fiatal Szűz Mária a Nativity című filmben.
A 2004-ben Oscar-díjra jelölt Keisha Castle-Hughest most a Nativity című film főszerepére szerződtették. A film Szűz Mária szemszögéből meséli el Jézus fogantatásának körülményeit, végigköveti, hogy milyen próbákat állt ki ezalatt Mária és József hite.


Keisha A bálnalovasban
A forgatókönyvben szerepel kettejük utazása Názáretből Betlehembe, és olyan történelmi alakok tűnnek fel, mint Heródes, Keresztelő Szent János és a három királyok.

Szűz Mária Jézus születése előtti életét feldolgozó mozi rendezője Catherine Hardwicke, aki a Bill Gatest kifigurázó Bízd a heckerre (Antitrust) című thrillert és Alejandro Amenabar Nyisd ki a szemed című filmjének remake-jét, a Vanília égboltot jegyzi.

A még csak 15 éves, ausztrál-maori származású Castle-Hughs A bálnalovas jelölése idején a legfiatalabb Oscar-esélyes volt. A színésznőnek tavaly, a Star Wars 3 - A Sith-ek bosszújában is volt egy rövid, szöveg nélküli jelenete Naboo királynőjeként, négy éve pedig a férfiuralom ellen küzdött egy új-zélandi művészfilmben.

A Nativity forgatása május elsején kezdődik Marokkóban és Olaszországban, a bemutatót a stúdió december elsejére, a karácsonyi szezonra tervezi.