Nicole Kidman és Russel Crowe az ausztrál Elfújta a szélben

2006.02.25. 17:48
Nicole Kidman és Russell Crowe főszereplésével készül az új ausztrál történelmi eposz a Moulin Rouge!-t jegyző Baz Luhrmann rendezésében, írja a filmhu.
Az egyelőre cím nélküli projekt Luhrmann nyilatkozatai szerint az Elfújta a szél hangulatát idéző szenvedélyes, romantikus történetet mesél el. Az Ausztrália tájain játszódó film forgatását még ebben az évben, legkésőbb augusztusban elkezdik.

#alt#
"A két legkülönlegesebb színészt akartuk megszerezni ehhez az igazán különleges helyszínen játszódó filmhez" - állítja a rendező. Kidman és Crowe tavaly az Eucalyptus című, szintén ausztrál mozi főszerepére szerződtek együtt, de ez a filmterv azóta állítólagos forgatókönyv-problémák miatt összeomlott. Crowe-nak nem tetszett a szkript, bezzeg Luhrmannét még meg is könnyezte.

A két színész mellett a harmadik főhőst egy tizenéves bennszülött fiú alakítja.

Luhrmann új filmjét Stuart Beattie-vel, a Collateral - A halál záloga forgatókönyvírójával együtt írta, melynek során a mitológiai és a történelmi történetmesélés elemeit ötvözték. A történet a harmincas években játszódik és Darwin városának 1942-es japán bombázásáig tart.

A film az Elfújta a szél mellett David Lean klasszikusát, az Arábiai Lawrence-t tekinti mintájának. Az alkotói szándék szerint kis kivételtől eltekintve nem szeretnének digitális effekteket alkalmazni. Sokkal inkább az ausztrál tájakra és a két Oscar-díjas főszereplőre támaszkodnak majd, és azt remélik, olyan filmet tudnak készíteni, amit korábban az ausztrálok még nem tudtak produkálni, sőt olyat, "amit még a világ sem látott ezelőtt".

Az elsöprő szenvedélyek - olykor a giccstől sem visszariadó - témája úgy tűnik Luhrmann félreismerhetetlen védjegye lett. A Rómeó+Júlia és a Moulin Rouge! is ebben a szerelemtől ittasult világban játszódott.

Baz Luhrmann, aki bevallása szerint két színészével együtt már hét éve töpreng azon, hogy Ausztráliában forgassanak közös mozit, továbbra sem kapkodja el a filmkészítést. Utoljára 2001-ben jelentkezett a Moulin Rouge!-zsal, ami öt évvel a Rómeó+Júlia után készült.