Még egy film a beszláni túszejtésről

2006.06.15. 12:26
Egy brit produkciós cég is filmet készít a 2004-es beszláni iskolai mészárlásról, írja a Guardian. Mint ismeretes, a túszejtés során 394 ember halt meg, az áldozatok többsége az iskolában tanuló gyerek volt.

A Firefly Films a második a sorban azok közül, akik filmre adaptálnák a történetet: egy hónapja az Universal és Brian Glazer - A Da Vinci-kód producere - jelentették be, hogy megvették az Esquire magazin egyik, a krízisről szóló oknyomozó cikkének jogait.

A brit Firefly produkciója 15 millió fontos költségvetéssel készül, a bemutatását 2009-re tervezik. A film elsősorban a tragédiát körülvevő emberi történetekre koncentrál majd, nemcsak a három napig tartó drámára.

"Ez a tragédiában érintett emberek története lesz: mindazoké, akik így-vagy úgy, de belekeveredtek az eseményekbe. A film a tanárokról, a családokról, a szülőkről is szól majd, de igyekszünk bemutatni azokat is, akik elkövették ezt a szörnyűséget. A történet egésze azonban egy közösségről szól, amit szétrombolt ez a tragikus esemény" - nyilatkozta Matthew Hobbs producer.