Oroszlán Szonja kitartott nő lesz az új magyar remake-ben

2006.04.21. 16:08
Áprilisban kezdik el forgatni az Egy bolond százat csinál című klasszikus magyar vígjáték új változatát, tájékoztatta az Indexet Gyöngyössy Bence rendező, aki ismét Kabay Barna producerrel dolgozik. Közösen jegyzik már a Hippolyt, a lakáj, a Meseautó és az Egy szoknya, egy nadrág című remake-eket, bár, mint mondja a remake szóval óvatosan bánnak.

"Kevesen tudják, hogy mind a három film irodalmi alapmű alapján készült. Igaz ez az Egy bolond százat csinál esetében is, mert sokkal jobban támaszkodtunk Szüle Mihály hasonló című művére, mint az eredeti film forgatókönyvére" - mondta el Gyöngyössy Bence, a film rendezője.

"35 mm-es filmre forgatunk, a költségvetés hozzávetőlegesen 380 millió forint. A TV2 és az MMK mellett főleg magánszponzorok, cégek támogatják a filmet" - árulta el édeklődésünkre a rendező.

Miért remake?

A készítők azért ezt a filmet választották, mert frappánsan egyszerű a dramaturgiai helyzet: a főszereplő elképesztő módon hasonlít egy gazdag producerre - az eredeti filmben grófra - és hogy imponáljon a neki tetsző hölgynek, kiadja magát gazdag producernek, ám az ártatlan blöffölésből kalamajka keveredik.

"Óvatos vagyok a remake szóval. Ezek önálló filmek, önálló élettel. Teljesen más közönségnek készülnek ezek a művek, mint a hatvan évvel ezelőttiek, és más a közeg is. Az Egy bolond-ban például megjelennek majd a kortárs budapesti szubkultúrák alakjai: lecsúszott értelmiségiek, plázacicák vagy épp kínai bevándorlók is lesznek a filmben" - válaszolt a rendező azon kérdésünkre, miért készít mindig remake-eket.

A főszerepet az eredeti filmben Latabár Kálmán játszotta, aki zseniálisan alakította a dupla szerepet, a "remake-ben" Gáspár Sándor testesíti meg őt, vagyis az újrafeldolgozásban Dömötört, az elvált és kirúgott anyakönyvvezetőt. A színész a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nagyon izgul, nemcsak Latabár emléke miatt, hanem mert nagyon nagy színészi munka kettős szerepet eljátszani.

Oroszlán Szonja és Szabó Győző együtt

A filmben Oroszlán Szonja is szerepet kapott. Ő nagyon rejtélyesen nyilatkozott karakteréről, mert nem akarta előre elárulni a szerep érdekességét. Csak annyit mondott: egy kitartott nőt kell megformálnia, aki a producernek a barátnője.

Szabó Győző nem először játszik "nyomulós" menedzsert, az Egy bolond százat csinál című filmben is ilyen szerepet kapott, de elmondása szerint az ilyen karakterek megformálása valamiért nagyon jól megy neki.

A filmben szerepel még többek között Parti Nóra, Bezerédi Zoltán és Ulmann Mónika is. Gesztesi Károly a sajtótájékoztatón szerepéről nem beszélt, de elmondta, hogy az eredeti filmben a János inast játszó Mály Gerő az ő nagyanyai rokona, ezért külön örül, hogy részt vehet a filmben és ráadásul ugyanazt a szerepet játszhatja el.

Az alkotás további érdekessége, hogy feltűnik benne az Egy szoknya, egy nadrág című filmben szereplő két szórakoztató figura is, az ukránok, akiket Mucsi Zoltán és Scherer Péter alakított a másik remake-ben.

"A filmet 30 napig forgatjuk Budapesten. Egyelőre ezzel a filmmel szeretnék megbirkózni, de már van konkrét filmtervem ezutánra is. Az nem remake" - mondta el Gyöngyössy. Várhatóan egy hét múlva kezdődik el a felvétel, és a tervek szerint októberben lesz a premier.