Mel Gibsonnal a zsidók ellen

2006.10.25. 17:44
Sacha Baron Cohen legújabb filmje, a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika promótálásakor ragadta meg az alkalmat, hogy Mel Gibson nyári antiszemita kijelentéseiből űzzön gúnyt. A filmben a brit komikus által eljátszott kazah riporter azért megy Amerikába, hogy országa problémáira megoldást találjon.
"Szeretnék találkozni a rettenthetetlen zsidóellenes harcossal, Mel Gibsonnal - idézi a People Boratot, aki egy Santa Monicában tartott összejövetelen tett célzást Mel Gibson részeg elszólására - Egyetértünk azzal a meglátással, hogy a zsidók felelősek minden háborúért. Bizonyítékunk van, hogy a dinoszauruszok kipusztításáért is ők felelősek, és a Katrina hurrikánért is. Tudjuk, hogy ők voltak."

Gibson azóta persze bocsánatot kért antiszemita kijelentéseiért a Diane Sawyernek adott tévéinterjúban az ABC csatornán, ahol részeges hőbörgésnek titulálta korábbi kijelentéseit. "Nem gondolom, hogy a zsidók lennének felelősek minden háborúért, az ember csak részegen mond ilyet" - magyarázta a színész.

Apád, Barbara

Nem Gibson az egyetlen, akit a zsidó Sacha Baron Cohen a kazah riporter bőrébe bújva az est folyamán kigúnyolt, a listát O J. Simpson, Pamela Anderson és George Bush gazdagítja. "Kazahsztán nagy csodálója az önök nagyhatalmú hadvezérének, George Walter Bushnak. Okos, erős ember, bár talán nem olyan erős, mint az apja, Barbara." - jegyezte meg Borat az amerikai elnökről.

Sacha Baron Cohen már következő filmjén dogozik, amihez egy teljesen új karaktert talál ki. A Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című filmet, ami 18 millió dollárból készült, 23-án mutatták be az USA-ban. A magyarországi premier november 2-án lesz.

Elmentem Amerikába

Addig is megtekinthető a film első négy perce, amiben Borat búcsút mond hazájának, Kazahsztánnak, hogy elinduljon amerikai tanulmányútjára: