Bekracholt Török tőzsdefilmje

2007.10.08. 16:29
Három, akár nagyobb nézőszámra is igényt tartó film közül egyedül Koltai Lajos hollywoodi haldoklós történetét nézik Budapesten. Az Overnight és a Zuhanórepülés keveseket vonz.

Török Ferenc harmadik játékfilmje, az Overnight elég gyengén kezdett, mindössze 2536 néző volt rá kíváncsi Budapesten csütörtök estétől vasárnapig. Az Overnightot meglepetésünkre mindössze 9 kópiával kezdték el vetíteni, ezzel jelezve, hogy nem várnak tőle sokat. A osztrák producer Pécsen elárulta, hogy a magyar visszajelzések után döntik csak el, hány kópiával kezdik forgalmazni Németországban. Jelenleg egy kis kópiaszámú produkciónak megfelelően 20-25 kópiával indítanák el, de a gyenge kezdés miatt ez csökkenhet is.

"Nem vagyok elkeseredve" - mondta megkeresésünkre Angelusz Iván az Overnight producere, aki egyik problémának azt látja, hogy a harmincasokról készítettek filmet, nem a huszonévesekről, akik inkább járnak moziba.

A héten a legtöbben a Felkoppintva című amerikai filmet nézték meg (13 985-en), amin nem lepődünk meg, mivel a nyitó hétvégéjn Amerikában csaknem behozta a teljes forgatási költéségét, a 33 millió dollárt.

A magyar érintettségű filmek közül a második hetét megkezdő Koltai Lajos-film, az Este szerepelt a legjobban, ami 15 ezer nézőnél tart.

A 28 kópiával induló Zuhanórepülés pedig teljesen reménytelen helyzetbe került, már csak 1500-an voltak rá kíváncsiak, és mindössze 16 ezren látták eddig összesen.

A 65 millió dollárból forgatott Stardust, amiben Robert De Niro, Claire Danes, Michelle Pfeiffer alakítja a főszerepet. A Narnia krónikái sikereit kívánta kiaknázni Matthew Vaughn rendező, de ez Amerikában sem sikerült ez neki, ott eddig összesen 39 millió dollárt hozott a film.