ABBA-dalokkal győzték le Hellboyt

2008.08.25. 18:53
Ezen a hétvégén országos szinten 18 758-an nézték meg a Hellboy 2-t. A Mamma Miát viszont tízezerrel többen, így ismét az ABBA-slágereket éneklő Meryl Streep filmje lett az első a toplistán. A sötét lovag lecsúszott a harmadik helyre.

27 553 nézővel ezen a hétvégén is a Mamma mia! volt a legnépszerűbb film a hazai mozikban, az Etyeken forgatott Hellboy II csak 18 758-as nézőszámot pordukált országos szinten (bár ez még így is sokkal több, mint amekkora az első rész nézettsége volt). A sötét lovag a harmadik héten is stabilan tartja magát az első három között: ezúttal 12 953-an voltak kíváncsiak Batman, Joker és Harvey Dent eposzba (de legalábbis Coppola-filmekbe) illő küzdelmére.

Bár a bemutatója egy hónappal ezelőtt volt, a hétvégén újabb 11 932 néző ült be a Múmia 3-ra, akiket ezek szerint nem zavart, hogy a kopasz egyiptomi főpap helyett a kungfuzó agyagbábunak maszkírozott Jet Li a főellenfél. 9 051-en látták a Zsenikém - Az ügynök haláli című kémfilm-paródiát, amiben a 40 éves szűz főszereplője, Steve Carell hiszi magát James Bondnak. Eddie Murphy új vígjátéka, Az üresfejű külföldön ugyan megbukott (60 milliós költségvetés, 30,1 milliós összbevétel), de nálunk valamiért szeretik a nézők, legalábbis az a 6 166, akik jegyet váltottak rá a hétvégén.

Bár Wall-E űrkalandját ennél többen, 6351-en látták, az kedvezményes árú jegyek miatt a kis kukásdroid filmje a hetedik helyre szorult vissza (a Wall-E hétvégi országos jegybevétele 6,69 millió forint volt, míg Az üresfejűé 6,86 millió). A nyár másik kémfilm-paródiája, Ne szórakozz Zohannel (Adam Sandlerrel a főszerepben) 3083 nézővel a nyolcadik lett.

A Kung Fu Panda két hónappal a bemutatója után is rendszeresen benne van a legnézettebb tíz filmben, most a kilencedik 3155 nézővel. A hétvégi országos toplista végére az X-akták - Hinni akarok került, ami még a premiertől számított ötödik héten is be tudott csábítani 1409 ufóhívőt a mozikba.