A 'balszerencse' végzett Bruce Leevel

2005.10.17. 16:08
A kungfumester 32 évesen hunyt el 1973-ban; egykori producere és barátja szerint rossz gyógyszert vett be fejfájása ellen.

Az Associated Press jelentése szerint a legendás kungfusztár filmjeinek egykori producere, Raymond Chow, most azt nyilatkozta, hogy a fiatalon elhunyt Bruce Lee nem a megfelelő fejfájáscsillapítót vette be, és ez okozta hirtelen halálát.

Bruce Lee

Leet egy hongkongi színésznő, Betty Ting Pei lakásán érte a halál 1973-ban, agyödéma következtében. A halottkém később hivatalosan is "balszerencse általi halálnak" nyilvánította az esetet. A tisztázatlan körülmények miatt évekig folytak a találgatások: sokan kábítószertúladagolásra gyanakodtak, mások azt próbálták kideríteni, vajon a kungfumesternek viszonya volt-e Betty Ting Pei-jel.

Raymond Chow, a Golden Harvest studiók egyik alapítója az AP-nek most kijelentette, hogy Bruce Lee azért halt meg, mert olyan fejfájáscsillapítót vett be "valaki másnak a lakásán", amire túlérzékeny volt, de erről sajnos senki sem tudott. Chow az interjú során szándékosan nem említette Betty Ting Pei nevét.

A producer szerint Lee a gyógyszerben található három összetevő közül az egyikre allergiás volt.

"Baleset volt" - nyilatkozta Chow az Associated Press-nek. A filmest nagyon megviselte Bruce Lee elvesztése; a sztár utolsó filmjét, a Halálos játszmát (Game of Death) nem is jelentette meg 1978-ig.

"Nem érdekelt a cég vagy a karrierem. Csak arra tudtam gondolni, hogy elvesztettem egy nagyon jó barátot" - emlékezett vissza a ma 76 éves Raymond Chow.