Bruce Willis itt forgatná a Szupercsapatot

2008.08.06. 09:27
Az amerikai színészszakszervezet egyezkedésétől is függ a Szupercsapat című sorozatból készülő A-Team magyarországi forgatásának időpontja.

Magyarországon forog szeptembertől a John Singleton-mozi, írja a Production Weekly. Információink szerint a Korda Stúdióban készülne a film, de a stúdiót mégis hiába ostromoljuk hetek óta, nem erősítették meg a hírt, hogy Goda Kriszta Kaméleonján kívül más játékfilm is forogna a komplexumban a 2008-as évben szeptemberig.

Egy névtelenséget kérő bennfentes szerint a meglebegtetett színészsztrájk miatt halasztódhat el a magyar forgatás. Azzal, hogy a filmtámogatási rendszerünket elfogadták júliusban Brüsszelben, csak az egyik nehézség oldódott meg a külföldi stábok idecsalogatásában.

Nemcsak Amerikában van patthelyzet amiatt, hogy a nagyobb stúdiók mernek csak belevágni a forgatásokba, a magyar filmes szakmában sincs nagy nyüzsgés, mondják szakmabeliek. Csak azok a produkciók jönnek ide, amiknek a színészei nem tagjai a hollywoodi producerekkel még meg nem egyező, keményvonalasabb színészszakszervezetnek, a Screen Actors Guild-nak (SAG). Ezt Jack Nicholson neve fémjelzi, mintegy 120 ezer színészt számlál, köztük Bruce Willist is. A rugalmasabb hollywoodi színészszakszervezet, az AFTRA már egy hónapja megegyezett, és még Tom Hanks is aláírta azt a petíciót, ami a SAG tagjait az AFTRA feltételeinek elfogadására buzdítja.

Bruce Willis egyébként a Szupercsapat vezetőjét alakítaná a filmben, míg B. A. Baracust Ice Cube, Murdockot pedig Woordy Harrelson, áll az IMDb-n. A nyolcvanas években készített akciósorozatból készült film forgatását 2008. augusztusára, premierjét eredetileg 2009 júniusára tűzte ki a 20th Century Fox.