A CNN nem vesz részt a Bush elleni merényletben

2006.10.25. 17:06
Több mozihálózat elzárkózik a Death Of A President című film vetítésétől, a CNN és a National Public Radio pedig nem hajlandó reklámozni. A filmben az Egyesült Államok elnökének meggyilkolását vizionálja Gabriel Range brit rendező.

A CNN és az amerikai National Public Radio nem sugározza a Death of a Persident (Egy elnök halála) előzetesét - írja a Yahoo. A brit dokumentumfilm - ami egy Bush elleni sikeres merényletet vetít előre - már szeptember elején port kavart, majd felbolydulást keltett a Torontói Filmfesztiválon is. Most a rádió és a tévécsatorna mellett több mozihálózat is kijelentette, hogy nem hajlandó műsorára tűzni az angol Channel 4 filmjét.

A Death Of A President egy áldokumentumfilm, ami az amerikai elnök 2007 október 19-én esedékes meggyilkolásának körülményeit és hatásait tárja elénk. Ha hihetünk a Gabriel Range által rendezett filmnek, akkor Bush elnököt egy szír orvlövész fogja lencsevégre kapni egy gazdasági ügyeket taglaló beszéde után Chicagóban, majd a rákövetkező kaotikus hónapokban összeesküvéselméletek születnek, Bush több embere gyanúba keveredik és Dick Cheney szigorítja az ellenőrző intézkedéseket.

A brit rendező szerint a szándékuk nem az emberek megbotránkoztatása, bár hozzátette, hogy van, amikor szükséges a provokatív hangvétel. Az elnök elleni merénylet fikciója állítása szerint "hatásos és meglepő módja, hogy rávilágítsunk hova jutottunk öt év alatt."