Vilma
-7 °C
4 °C

A CNN nem vesz részt a Bush elleni merényletben

2006.10.25. 17:06
Több mozihálózat elzárkózik a Death Of A President című film vetítésétől, a CNN és a National Public Radio pedig nem hajlandó reklámozni. A filmben az Egyesült Államok elnökének meggyilkolását vizionálja Gabriel Range brit rendező.

A CNN és az amerikai National Public Radio nem sugározza a Death of a Persident (Egy elnök halála) előzetesét - írja a Yahoo. A brit dokumentumfilm - ami egy Bush elleni sikeres merényletet vetít előre - már szeptember elején port kavart, majd felbolydulást keltett a Torontói Filmfesztiválon is. Most a rádió és a tévécsatorna mellett több mozihálózat is kijelentette, hogy nem hajlandó műsorára tűzni az angol Channel 4 filmjét.

A Death Of A President egy áldokumentumfilm, ami az amerikai elnök 2007 október 19-én esedékes meggyilkolásának körülményeit és hatásait tárja elénk. Ha hihetünk a Gabriel Range által rendezett filmnek, akkor Bush elnököt egy szír orvlövész fogja lencsevégre kapni egy gazdasági ügyeket taglaló beszéde után Chicagóban, majd a rákövetkező kaotikus hónapokban összeesküvéselméletek születnek, Bush több embere gyanúba keveredik és Dick Cheney szigorítja az ellenőrző intézkedéseket.

A brit rendező szerint a szándékuk nem az emberek megbotránkoztatása, bár hozzátette, hogy van, amikor szükséges a provokatív hangvétel. Az elnök elleni merénylet fikciója állítása szerint "hatásos és meglepő módja, hogy rávilágítsunk hova jutottunk öt év alatt."

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!