C-3PO és R2-D2 ki nem állhatják egymást

2005.05.18. 13:30
Kenny Baker és Anthony Daniels az a két színész, akik az eredeti, 1977-es Csillagok háborújától kezdve egészen A sith-ek bosszújáig mind a hat Star Wars-részben feltűnnek a két híres robot szerepében. A The Sun arról cikkezett: a robotok az életben nem bírják egymást.
A törpeszínész Baker, aki a füttyögő hangokat kibocsátó kuka alakú kis robot belsejében forgatta le mind a hat részt, a brit bulvárlapnak kijelentette: Anthony Daniels a világ legbarátságtalanabb embere, aki egyszer olyan durván megsértette őt, hogy azóta Baker nem is próbálta rendezni a kapcsolatukat.

Fájó emlékek

"Egyszer, még nagyon az elején, ráköszöntem egy forgatáson. Megfordult, végigmért, és rámförmedt: "nem látod, hogy éppen egy beszélgetés közepén vagyok?" Majdnem felrobbantam a dühtől" - emlékezett vissza Baker. "Ilyen gorombán soha senki nem bánt velem. Hihetetlen volt".

Kenny Baker (R2-D2)
Kenny Baker (R2-D2)

A színész szerint nem veszített semmit azzal, hogy nincs jóban Danielsszel, mert unalmas és bosszantó fickónak tartja. A barátságukat valószínűleg az sem segítette, hogy a robotkosztümök miatt szinte alig látták egymást.

"Úgy félóráig tartott mindig, amíg Anthonyre feladták C-3PO jelmezét, és mire én megérkeztem, ő már az aranymaszk mögött volt. Mindig a forgatás kezdete előtt 5 perccel értem be, beugrottam az R2-D2 hengerembe, és kész. Odabent aztán már nem is tudok senkivel beszélni. Mire ő kikászálódott C-3PO-ból, én már messze jártam. Soha nem futunk össze az életben sem, jó messze élünk egymástól."

Porszívó

A The Sun kedden megszólaltatta Anthony Daniels-t, az aggodalmaskodó aranyszínű robot megszemélyesítőjét is, aki azonban az interjúban nem tért ki kettejük hűvös viszonyára és éppenhogy csak megemlítette R2-D2-t:

"Emlékszem, az egyik utolsó forgatási napomon a zöld háttér előtt dolgoztunk, és nem is volt mellettem a másik robot, úgyhogy poénból megfogtam egy porszívót és azt rángattam magammal R2-D2 helyett. Mindenki nagyon élvezte" - mondta Daniels, aki egyébként elismert színpadi színész volt Londonban, amikor Lucas 1977-ben felkérte a legendás szerepre.