James Cameron sci-fit forgat

2004.11.28. 11:43
Amióta hét évvel ezelőtt megcsinálta a világsikerű Titanicot, James Cameron rengeteg időt töltött a tenger mélyén 3D dokumentumfilmeket forgatva. Az új projekt is három dimenzióban készül.
Az Oscar-díjas rendező az Associated Press jelentése szerint most új mozifilmen dolgozik. Az új projekt neve Battle Angel (A harc angyala), és a 26. században játszódik majd. A sci-fi a japán Kishiro azonos című képregénye alapján készül és Cameron a vízi dokumentmfilmekhez hasonlóan ezt is három dimenzióban akarja leforgatni.

Színészek még nincsenek

Battle Angel Alita
Kishiro képregénye
Cameron, aki A bolygó neve: Halál és az első két Terminátor rendezője is volt, elárulta, hogy a sci-fi előkészületein dolgozik éppen és a forgatás 2005 májusában vagy júniusában indul. A tervek szerint két évig tartanak majd a Battle Angel munkálatai és ezerötszáz különleges effektet építenek bele.

Az ötvenéves rendező nem volt hajlandó nyilatkozni arról, milyen színészekkel akarja elkészíteni új filmjét. Annyit azért elmondott, hogy a Battle Angel élő felvételek és komputer grafika kombinációja lesz, de minden képet fotórealisztikusan csinálnak meg.

"Élő és animált karakterek egyaránt szerepelnek majd a filmben" - tette hozzá Cameron.

Két-három dimenzió

Az új filmhez is azokat a különleges 3D-s kamerákat használják majd, amelyeket a rendező a tavaly bemutatott IMAX-film, a Ghosts of the Abyss (A tengerfenék szellemei) elkészítéséhez használt. A film a Titanic roncsait kutató expedíció munkáját mutatta be; Cameron is a csapat tagja volt és megörökítette a kutatócsoport víz alatti kalandjait.

A Battle Angel munkálatai évekig tarthatnak.

"Eredetileg 2006-ban akartuk bemutatni, de azt hiszem, 2007 lesz belőle: megpróbáljuk meglovagolni a digitális mozi emelkedő hullámait" - nyilatkozta Cameron.

A tervek szerint a sci-fit a biztonság kedvéért 2D-s és 3D-s változatban is forgalmazzák majd, így hát a nézők választhatnak, akarnak-e 3D szemüveget viselni a vetítés alatt.