DiCaprio megbánta a Titanicot

2004.11.04. 14:42
Leonardo DiCaprio ma már nem csinál belőle titkot: sajnálja, hogy annak idején elfogadta a főszerepet James Cameron Titanic-jában, annak ellenére, hogy a film 1998-ban tizenegy Oscart nyert.
A színész a Vanity Fair decemberi számában az Ananova értesülései szerint megosztja majd az olvasókkal, hogy igazából a Boogie Nights főszerepét kellett volna elvállalnia. DiCaprio az interjúban elárulta, hogy nem élvezte a Titanic után támadt világméretű hisztériát és nem tett jót neki a hírnév.

Winslet, DiCaprio
Winslet és DiCaprio a Titanicban

Hozzátette, hogy most úgy látja, bölcsebb döntés lett volna, ha inkább Dirk Diggler, a pornókirály szerepét vállalta volna el a Boogie Nights-ban. Digglert végül Mark Wahlberg, a volt rapper játszotta el.

A Titanic tizenegy Oscart nyert, többek között a Legjobb film és a Legjobb rendező díját is meghozta Cameronnak. DiCaprio és Kate Winslet, a női főszereplő, egycsapásra világhíresek lettek a romantikus film elképesztő sikerének köszönhetően: a Titanic több mint egymilliárd dollárt kaszált a mozikban világszerte.

Inkább árt, mint használ

Úgy tűnik azonban, mindez nem hatotta meg a most huszonkilenc éves színészt, ugyanis állítólag nem örül a szakmájával járó hírnévnek.

"Persze, tudom, mindenki ezt mondja, de minél többet tudnak meg rólad, annál jobban elvész a titokzatosság, a meglepetés ereje. Hiába játszol el ezer szerepet, a nézők már csak Leonardo DiCaprio-t látják benned és nem azt, akit játszol."

DiCaprio a vásznon legközelebb Martin Scorsese filmjében, a The Aviatorban tűnik fel, ahol az excentrikus amerikai milliomost, Howard Hughes-t személyesíti meg.