Oláh Ibolya meglepődött: nem fizetik ki

2008.05.14. 10:45
A Casting minden című film producere szerint az énekesnő nem végzett teljes munkát, ezért a fizetése utolsó részletét visszatartják.

„Miután Oláh Ibolya a promóciós időszakban nem úgy végezte a munkáját, ahogy kellett volna, a fizetéséből három részletet megkapott, de az utolsót visszatartottuk” – nyilatkozta az Indexnek Losonczi Gábor, a Casting minden producere, miután az énekesnő azt állítja, hogy nem fizették ki a filmért. Oláh Ibolya az Indexnek nem nyilatkozott, de a Blikknek elmondta: "Elúszott a lakásom és 2 millió 240 ezer forint adótartozásom van". A producer szerint a promócióban való részvétel is benne volt a megasztáros énekesnő szerződésében. „Itt elvről van szó, hogy nem teljesen elvégzett munkáért nem jár teljes összeg” – tette hozzá.

Hogy konkrétan mit nem végzett el? "A díszbemutatón nem énekelt arra hivatkozva, hogy beteg. Utána volt egy promóciós körút, ami januártól március végéig tartott. Ibolya elment 4-5 vidéki városba, és utána felhívott a forgalmazó Hungarotop vezetője, Prukner Pál, hogy a többire nem megy el - mondta a producer. - Ezután Ibolya még vagy 10-et kihagyott, hiába próbált vele Prukner időpontváltoztatásokkal egyezkedni. Nagyon sok helyen lemondták a közönségtalálkozós vetítést. Ez jelentős anyagi és erkölcsi kárt jelentett mind a gyártónak mind a forgalmazónak."

„Öt helyre elment, aztán februárban hatot lemondott, például Balassagyarmatot, Komáromot, Tapolcát – számolt be a részletekről Prukner Pál. – Egy idő után le is álltunk. Ibolya felhívott, és azt mondta, hogy nem tud részt venni ezeken, de amíg együtt dolgoztunk, nem volt semmi bajom vele.”


A forgatáson. Klikk!

„Oláh Ibolya ügyvédjétől másfél hónapja kaptunk fizetési felszólítást, az ügyvédje és a filmet gyártó Hungária Film ügyvédje azóta vitatkoznak azon, hogy milyen mértékben jár az utolsó részlet” – mondta még Losonczi, aki szerint „az összes többi színész megkapta a pénzét, és a promóciós időszakkal együtt maradéktalanul elvégezték a munkájukat.”

Az tény, hogy az énekesnővel nem volt egyszerű interjút sem készíteni, a nyitó forgatási napon elbújt a sajtó elől, a díszbemutatón meg egy kérdés miatt hisztizve távozott a Corvin moziból.

A 300 millió forintból készült Casting minden most „80 ezer néző körül” tart, de a producer abban bízik, hogy a Kern András és Oláh Ibolya főszereplésével forgatott film nyár végére eléri a százezret. Vállalt nézőszámra nem kaptak pénz, állami támogatás a költségvetésből 30 millió forint volt az NKA miniszteri különkeretéből.