Lángokban a spagetti-western bölcsője

2007.08.10. 10:04
Csütörtök éjjel tíz órakor kapott lángra a római Cinecitta filmstúdióban az a hangár, amiben a Róma című tévésorozat díszleteit tárolták. A lángok a közeli városközpontra is átterjedhetnek.

"3000-4000 négyzetméternyi terület vált a lángok martalékává - nyilatkozta Guido Parisi a római tartományi tűzoltóság parancsnoka az ANSA hírügynökségnek. - Harminc-negyven méteres lángnyelvek csaptak fel, mivel fából és műanyagból készült díszletek égnek. Eddig senki sem sérült meg."

A tűz eddig ismeretlen okból este tíz óra tájban keletkezett a Róma történelmi városközpontjától néhány kilométerre található filmstúdióban.

Nézze meg képeinket!

A lángok először egy 2000 négyzetméteres hangárt emésztettek el, itt tárolták a Róma című angol-amerikai tévésorozat díszleteit, és később más épületekre is átterjedtek. A tűzoltók azon dolgoznak, hogy a lángok nehogy a városközpontra is átterjedjenek.

Itt forgatott Fellini és Sergio Leone

"Az olasz főváros, negyvenezer hektáros mozivárosba az újságírókat nem engedték be, a főbejárattól nem lehetett sem lángokat, sem füstöt látni" - jelentette a helyszínről az AFP fotóriportere.

A Cinecittában forgatták többek között az 58-as Ben Hurt, és Fellini több híres filmjét, az Édes életet, Amarcordot és a Satyricont. Sergio Leone, az Egy maréknyi dollárért, A jó, a rossz és a csúf rendezőjének közreműködésével itt született meg a Spagetti-western. A stúdió áprilisban ünnepelte megalapításának 70. évfordulóját.