Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

'A szex és az erőszak, mint a tojás és a szalonna'

2005.05.17. 15:05
David Cronenberg filmje, a History of Violence után rendezett Cannes-i sajtótájékoztatón május 16-án azt mondta, nem megszállottja az erőszaknak, csak beleütközik.
"A szex és az erőszak olyan, mint a tojás és a szalonna, nagyon természetesen járnak együtt. Ahol az egyik működni kezd, hamarosan megjelenik a másik is" - elmélkedett a rendező a május 16-án rendezett sajtótájékoztatón, ahol új, brutális filmje miatt minden újságíró meglepetésszerűen a szexről és az erőszakról kérdezte.

#alt#
William Hurt, David Cronenberg, Viggo Mortensen, Maria Bello és Ashton Holmes
Május 16 Cannes

"Nem vagyok megszállott, csak manapság ha egy filmes az emberi természettel akar foglalkozni, elkerülhetetlenül beleütközik ezekbe" - tette hozzá a rendező. A sajtótájékoztatón még az is kiderült, hogy Cronenbergnek kiváló a humorérzéke, Viggo Mortensen, ha akar, pont úgy néz ki, mint a fiatal Kövér László és Maria Bello nagyon szép.

Meglepetés

A rendező külön kérte az újságírókat, hogy a film fordulatos történeténetének meglepetéseit ne árulják el a nagyközönségnek. A bemutatóig csak annyi publikus, hogy látszólag tökéletes és békés amerikai kisváros családjába (szülők: Viggo Mortensen, Maria Bello) váratlanul betör a külvilág Ed Harris és William Hurt alakította gengszterek képében, hogy eluralkodjon a vásznon az erőszak és a szex, és persze egy-két hasadt személyiség.

A kritikák szerint Cronenberg új filmjén John Ford és Hitchcock hatása érződik, az IC Press újságírója inkább az ifjú David Lynch hangulatával azonosította. A History of Violence versenyfilmet sokan a fesztivál fődíjasának tippelik. Hétvégén kiderül, mit tartogat az utolsó, mindent eldöntő fordulat.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.