Tom Cruise az FBI-tól kér segítséget

2008.12.29. 16:11
Egy szcientológiaellenes szervezet halálosan megfenyegette Tom Cruise-t és feleségét, állítja egy szcientológus. Az Anonymus nevű mozgalom maszkos tagjai a színész legújabb filmjének múlt heti díszbemutatóján is tüntettek az egyház ellen.

Halálos fenyegetéseket kapott Tom Cruise és felesége, Katie Holmes, állítja egy meg nem nevezett magas beosztású szcientológusra hivatkozva a Daily Mail. A színészpár félelemben él, és az elmúlt időszakban megerősítették a védelmüket: külön helyen laknak, és bombaálló autókkal járnak, írják.

Az FBI-hoz fordultak

„A helyzet olyan komoly, hogy az FBI-t is értesítették – nyilatkozta a név nélküli forrás. - Tom sehol sem érzi magát biztonságban.” A fenyegetések a bulvárlap szerint egy szcientológiaellenes szervezettől erednek.

Ezek közül a legismertebb az Anonymus, aminek a lejáratásával már a megjelenésük óta próbálkozik a szcientológia. Az online szerveződő arctalan és vezető nélküli mozgalom 2008 januárja óta küzd a sokat kritizált egyház ellen, kezdetben DDoS támadásokkal, majd békés utcai tüntetésekkel. Tom Cruise legújabb filmje, a nácis Valkűr múlt heti díszbemutatóján is demonstráltak.