Leköszön Cruise produkciós partnere

2008.08.14. 11:18
Tom Cruise produkciós partnere, Paula Wagner szerdán bejelentette, hogy leköszön a United Artists (UA) stúdiófőnöki posztjáról.

Wagner a stúdiófőnöki posztról köszönt le, de továbbra is társtulajdonos marad a Cruise-cégben, és Cruise és Wagner 2006 novemberétől vezették az UA stúdiót, állt az UA és anyavállalata, a Metro-Goldwyn-Mayer közleményében.

"Még mindig hiszek abban a látomásban, amit együtt dédelgettünk Cruise-zal, amikor felkaroltuk a közel 90 éve hollywoodi színészek - köztük Charlie Chaplin és Mary Pickford - által alapított vállalkozást" - mondta, bár tény, hogy a stúdió első filmje, a Robert Redford rendezte Gyávák és hősök című dráma forgalmazása 30 millió dolláros veszteséggel zárult.

Az UA második próbálkozása, a Valkyrie című Hitler-merényletfilm Cruise-szal a főszerepben, régóta dobozban várakozik már: az MGM szerdán közölte, hogy végül december 26-án kerül sor a premierre. "Láttuk és teszteltük a mozit, és szerintünk ez az erős film megérdemli a jó bemutató-időpontot" - nyilatkozta az MGM forgalmazási elnöke.