Cserhalmi az igazi Mikulás

2004.12.28. 16:27
Január 10-én indul annak a magyar-amerikai-szerb-montenegrói koprodukciónak a forgatása, melyben Cserhalmi György kiégett bárzongoristát alakít télapóruhában - tájékoztatta az Indexet Albert Györgyi sajtóreferens.
A budapesti Tivoli Filmprodukció Kft, magyar koproducere az RTL Klub, valamint a Los Angeles-i kPi Entertainment, és a belgrádi VIT 2005. január 10-én kezdi el forgatni Az igazi Mikulás (Bringa) című egész estés játékfilmet Cserhalmi György főszereplésével.

A rendező Gárdos Péter. Az operatőr ifj. Seregi László lesz, aki már dolgozott Gárdossal Az utolsó blues című filmben, amiért a 2002-es Magyar Filmszemlén a legjobb operatőr díjat nyerte el.

A film egy nap, 2004. december 6-a, története, amikor az egykori bárzongorista, a mára lerobbant, ágyrajáró, sánta Misu (Cserhalmi), aki krumplizsákokat cipel megélhetéséért a piacon, beugrik Mikulásnak egy vidéki kisváros bevásárlóközpontjában. Itt lép hozzá egy kislány, Liza (Szilasi Blanka), aki lerázhatatlan. "Kérek egy biciklit" - mondja Misunak.

Misu és Liza

A produkció sajtóanyaga szerint a Bringa egy igaz barátság története; "mese arról, hogy egy kislány még egy javíthatatlan bárzongoristából is képes "igazi Mikulást faragni".

További szerepekben feltűnik még Bertók Lajos, Csányi Sándor, Csákányi Eszter, Újlaki Dénes, Gazsó György, Rudolf Péter, Györgyi Anna, Szabó Győző és a Berlinből hazatérő Gryllus Dorka. A filmben elhangzó dalok szövegét Tövisházy Ambrus zenéjére Geszti Péter írja.

A magyar-amerikai-szerb-montenegrói koprodukció támogatói az MMK és a NÖKÖM, főtámogatója a Szerencsejáték Rt. Az igazi Mikulás (Bringa) bemutatója a tervek szerint 2005. szeptember 28-án lesz, országos forgalmazásra jövő decemberben kerül. A forgalmazót a január 10-ére tervezett sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra.