Csita diabetikusan ünnepelt

2006.04.11. 17:00
Csita, a fekete-fehér Tarzan filmek majma a napokban ünnepelte 74. születésnapját. A vén, de virgonc csimpánz ezzel a magas korral csúcstartónak számít fajtársai között, amit a Guiness rekordok könyve is jegyez, írja a Foxnews.com.
"A szülinapi zsúr jól sikerült" - jelentette Csita gondozója, Dan Westfall. Az eseményen a spanyol Peniscolai Vígjáték Fesztivál képviselői is tiszteletüket tették, hogy élete első filmes elismerésével lepjék meg a hollywoodi karriert befutott főemlőst.

A világrangidős csimpánz kiváló egészségnek örvend, fogsora hiánytalan, de cukorbetegsége miatt születésnapját diabetikus tortával ünnepelte.


Klikk a képre!

Csita a harmincas években Afrikából érkezett Los Angelesbe, és Jonny Weismüller oldalán vonult be a filmtörténelembe, mint Tarzan és Jane bajtársa. A Tarzan szerepét fürdőnadrágban alakító úszó imádott Csitával játszani, ezzel szemben a Jane-t játszó színésznő, Maureen O'Sullivan ki nem állhatta majomszabású kollégáját, aki többször is megharapta őt. Csita összesen 12 Tarzan-filmben szerepelt, utolsó filmszerepét a Dr Doolitle című 1967-es musicalben kapta. Csita karrierje abban a tekintetben is egyedülálló, hogy harminc éven keresztül dolgozott a szórakoztatóiparban, a legtöbb csimpánztól jóval fiatalabb korban megválnak a producerek.

Csita jelenleg visszanvonultan él a kaliforniai Palm Springs-ben egy a szórakoztatóiparból kiöregedett főemlősök számára fenntartott menhelyen. Tengernyi szabadidejében a még mindig aktív csimpánz festéssel és autókázással szórakoztatja magát. A "csimpsztrakt" stílusban készült alkotások 125 dollártól megvásárolhatók a Csitának otthont adó menhelytől.