Csupó Gábor rendezi az új Disney-fantasyt

2006.02.22. 12:00
Új fantasy készül a Disney-nél, rendezője a Simpson családdal világhírűvé vált magyar Csupó Gábor.
A Simpson család alkotócsapatának tagjaként ismertté vált Csupó Gábornak ez az első élőszereplős egészestés rendezése. A forgatást a múlt héten kezdték meg Új-Zélandon.

A Narnia krónikáit jegyző Walden Media és a Disney közös produkciójában készülő újabb fantasy, a Bridge to Terabithia egy 1978-as ifjúsági regény adaptációja. A 74 éves Katherine Paterson regényének megfilmesítési jogát tavaly vásárolta meg a Disney, a forgatókönyvet Jeff Stockwell írta.

Egy igazi Terminátor

A főszerepekben Josh Hutcherson ( Zathura - Az űrfogócska) és a Charlie és a csokigyárban szereplő Anna Sophia Robb játszanak. A történet szerint a kisfiú és a kislány egy varázslatos erdőbe jut. A gyerekek tanárát Zooey Deschanel alakítja, és feltűnik még a filmben a Terminátor 2 T-1000-eseként befutott Robert Patrick is.

A CGI-trükkökért a Peter Jackson alapította a King Kongot és a Gyűrűk ura-trilógiát jegyző Weta Digital készíti. A stábban lesz még A taxisofőr kétszeresen Oscar-jelölt operatőre Michael Chapman, A Gyűrűk Ura vágója John Gilbert. A film 2007-ben kerül mozikba.

Az 1952-ben Budapesten született Csupó Gábor a Pannóniában dolgozott rajzfilmrendezőként, majd a nyolcvanas évek végén az Egyesült Államokban a Simpson család alkotócsapatának tagjaként futott be. Később feleségével, Arlene Klaskyval alapított cége olyan rajzfilmsorozatokat gyártott, mint a Fecsegő tipegők vagy a Thornberry-család.