DiCaprio gyémántot csempészik

2005.06.30. 15:18
A színész lassan szakít Scorsese-vel és legközelebb inkább egy afrikai polgárháború vérzivatarába veti bele magát.

A Variety nevű szaklap arról adott hírt, hogy az Aviátor sztárja a napokban csatlakozott Az utolsó szamuráj rendezőjének, Ed Zwicknek új thrillerjéhez. A film címe The Blood Diamond lesz, bár az IMDb filmes adatbázis egyelőre csak Diamondnak hívja a projektet.

A sztoriban egy nincstelen afrikai farmer belekeveredik egy amerikai gyémántcsempész és a helyi gyémántbánya-maffia véres háborújába. A helyszín Sierra Leone, az idő 1999, a térségben dúl a polgárháború.

Leonardo DiCaprio

DiCaprio játssza majd az amerikai gyémántcsempészt, aki egy különleges tipusú gyémántra specializálodott: ez a Blood Diamond, a véres gyémánt, azaz olyan drágakő, aminek a segítségével a polgárháború résztvevői a vérontást pénzelik. DiCaprio cinikus, pénzéhes karaktere nagy változáson megy keresztül, amikor megismerkedik egy helyi farmerrel, akinek a fiát erőszakkal besorozták a kegyetlen háborúskodás gyerekhadseregébe.

Az Empire szakírója megjegyezte, hogy DiCaprio és Zwick gyémántos thrillerje akár a 2007-es Oscar-gála egyik főszereplője is lehet, hiszen Zwick filmjei rendszerint látványosak és mindig erős szereposztással dolgozik. A forgatást jövőre kezdik el.

A The Blood Diamond azért is érdekes, mert úgy tűnik, DiCaprio lassan hajlandó lesz Martin Scorsese-n kívül másokkal is forgatni: az utóbbi időben a színész zsinórban három filmen is dolgozott Scorsese-ével (New York bandái, Aviátor, The Departed). A The Departed a nálunk is nagy sikerrel vetített hongkongi akciófilm, a Szigorúan piszkos ügyek Bostonban játszódó amerikai átdolgozása.

Scorsese gengszterfilmjében DiCaprio mellett Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg és Martin Sheen is feltűnik majd.