Dobó Kata főszerepben, a film provokatív és amerikai

2006.04.05. 20:12
Dobó Kata a Madness Is Catching című amerikai kalandfilmben kapott főszerepet. A Siddhartha herceg életéről szóló moziban keresi majd a lelkét.
Siddhartha herceg életörténetét követi a Madness Is Catching című film, ami az IMDb moziadatbázisra pár hete felkerülő ismertetés szerint egy provokatív, szókimondó mozi lesz az emberi lélek rejtelmeiről, arról, hogy mennyire kivánkozik a békére. Dobó Kata Andreát alakítja, a női főszereplőt.

A 32 éves színésznő az Éretlenek című sorozatban tűnt fel, majd Koltai Róbert filmjeiben, a Miniszter félrelépben és az Ámbár tanárúrban. Az Európa Expressz után 1999-ben Hollywoodba költözött Andrew Vajna producer élettársaként. A tengerentúlon szerepelt epizódszerepekben, mint az Elemi Ösztön 2 (ahol pincérnőt alakít néhány másodpercig), a Rollerball és a 15 perc hírnév című Robert de Niro-film, majd itthon láthattuk ismét főszerepben, a Csak szex és más semmiben.

A Madness Is Catching című amerikai film forgatókönyvét Michelle Wong írja, de ha megnézzük a film rendezőjét, kiderül, hogy az Egyesült Államokban élő filmes is magyar. Csaba Lucas reklámfilmjével a 2004-es Cannes-i reklámfilmfesztiválon, The Stephan Lugosi Story című mozijával a 2004-es Tribecai függetlenfilmfesztiválon szerepelt. Legutóbb az Afrika Bamabaataa együttesnek készített videóklipet.