Eminem westernhős lesz

2006.06.14. 13:38
A zenélést hanyagoló Eminem filmszerepre készül. A rapper a Paramount stúdió új filmjében egy művelt fejvadászt játszik.
Eminem a Have Gun - Will Travel című filmben kapott főszerepet, ami egy ötvenes években indult tévésorozat moziváltozata, írja a Variety Daily. Polgári nevén Marshall Mathers III a profi fegyerforgató Paladin szerepét alakítja, aki az amerikai polgárháború után halálosztó képességét kamatoztatja.

A hip-hop előadó jó pozícióból indul, előző filmje, a 8 mérföld pozitív kritikákat kapott és a mozikasszáknál is sikert aratott. Az önéletrajzi ihletésű film az Államokban 2003 márciusáig 116 millió dollár feletti bevételt hozott.

Az eredeti westernsorozat 1957-63-ig futott nagy népszerűséggel, a főszerepben Richard Boonal. A feketébe öltözött főhös egy névjegykártyát hordott magával, amin a neve mellett a "fegyverem van, utazni is hajlandó vagyok" felirat és egy fehér sakkfigura szerepelt. Paladin fő fegyvere nem személyre szabott hatlövetűje volt, hanem a műveltsége. Mikor ellenfeleivel nézett farkasszemet, gyakran idézett odavágó történelmi példákat, a párharcokat sakkmesterként urallta, és csak akkor ölt, ha nem volt más választása.


Hogy Eminem rajongóinak is kedvében járjanak, a készítők fontolgatják, hogy a cselekményt a rapper szülővárosába, Ditroitba helyezik át. Miután a 8 mérföld a Lose Yourself című számért megkapta a legjobb filmdalért járó Oscar-díjat, várhatóan a Have Gun - Will Travelhez is több számot ír majd Eminem.

A filmet készítő Paramount bevonja a munkába Eminem menedzserét, Paul Rosenberget, és maga a rapper is a társproducerek között szerepelhet. A filmstúdió hónapokon belül elkezdené a forgatást.

Ezzel a filmmel Eminem személyes és szakmai élete keresztúthoz ért, vélekedik az E-online. Nemrég egy hónapot töltött elvonókúrán, hogy leszokjon az altatókról. Most pedig újra válik Kim Matherstól, akivel csak nemrég keltek ismét egybe. Saját számok készítése helyett az utóbbi időben új pártfogoltja, Obie Trice második albumát segít kihozni.