Mégsem itthon folytatják az Eragont?

2006.04.04. 12:27
Bontják a fantasyfilm díszleteit a Ság-hegy kráterében. Az Eragon pótforgatását és az esedékes második részt nem biztos, hogy Magyarországon forgatják.
"A Fox Filmed Entertainment elnöke januárban kijelentette, amennyiben az Eragon a moziban jól teljesít, a második részt is nálunk forgatják, mert a stúdió szuperlatívuszokban gondol vissza Magyarországra" - tájékoztatta Návai Anikó, a Magyar Filmbizottság Los Angeles-i képviselője februárban a filmhut.

Az 1 milliárd forintból felépített középkori díszleteket viszont márciusban a Ság-hegy kráterében elkezdték bontani. Ez kérdésessé teszi a bejelentést, hogy a 100 millió dollárból forgatott amerikai film folytatása is Magyarországon készülne.

Bizonytalan a Sárkánylovag filmes jövője

#alt#
John Malkovich, Djimon Hounsou
és Edward Speleers
"A film decemberi nyitását és a visszajelzéseket követően valószínűleg a bevételi adatok fogják eldönteni, érdemes-e belefektetni a második részbe" - tájékoztatta az Indexet Geoff Freeman az Eragon sajtófőnöke, megerősítve azt a tényt, hogy a Fox producerei sem tudják biztosan a folytatás sorsát. A fantasyfilmet 2006 december közepétől játsszák a mozik a tengerentúlon, tehát egy évet várnak a hivatalos válasszal.

"A helyszínek lebontásának oka viszont gazdasági, mivel sokkal több pénzbe kerülne fenntartani és őriztetni a díszleteket, mint esetleg újraépíteni őket - tette hozzá Freeman. - Amennyiben lesz folytatás, az előkészületek egyébként is csak jövő ilyenkor kezdődnének és így másfél évig üresen állna a díszlet."

Másrészt bár az Eldest, a második könyv, a Vardenben, azaz a kráter belsejében felépített díszletben kezdődik, ez sem jelenti azt, hogy a film is ugyanúgy indulna. Az is elképzelhető, hogy középkori falut már nem is látjuk a második részben, hozott fel további indokokat Freeman.

Hol repked a sárkány?

#alt#
Jeremy Irons, Sienna Guillory
és Garrett Hedlund
Az Index információi szerint viszont az első részhez is szükség van tavaszi kráteres pótforgatásra és már ezt sem itthon, hanem Londonban végzik.

"Magyarország is lehet az a szerencsés, aki újból otthont adhat egy az előzőhöz hasonló megaprodukciónak, de felmerült néhány más európai ország is, mint lehetőség. De erről még korai bármit is mondani" - tette hozzá a sajtófőnök.

A regény közben folytatódik

A nagysikerű regény megjelenése után Amerikában tavaly augusztusban jelent meg a trilógia második része, az Eldest. Az Európa Könyvkiadó idén augusztusban (legkésőbb szeptemberben) jelenteti meg itthon a már fordítás alatt álló regényt.

#alt#
A kráter
A történet szerint miután Eragon (a filmben Edward Speleers) és sárkánya, Saphira megmenti a rebellis népet a birodalom gonosz uralkodójának, Galbatorixnak seregétől, Ellesmérába utaznak, a tündék földjére, hogy a Sárkánylovas tudását tovább képezze a mágia és a küzdelem terén. Hamarosan új helyeket és népeket ismer meg, miközben újabb csata és egyéb veszélyek leselkednek rá.

Christopher Paolini, a trilógia ifjú szerzője, azt nyilatkozta egy Eragon rajongói szájton, hogy jelenleg is írja a harmadik (elvileg befejező) részt. Egyelőre nem tudta elmondani, hogy milyen hosszú lesz a tinédzser Sárkánylovas kalandjait bemutató kalandregény-sorozat utolsó része.