John Malkovich és Jeremy Irons fantasy-t forgat Magyarországon?

2005.07.20. 08:19
Egy 19 éves fiú 2003-ban írt egy fantasy-t, amiből Amerikában milliós példányszámú bestseller lett. A könyvből most film lesz, Jeremy Ironsszal és John Malkovich-csal. A főszerepet rengeteg jelentkező közül választották ki; ő lesz Eragon, a Sárkánylovag. A forgatás augusztusban indul Magyarországon.
A Fox 2000 Pictures gyártásában augusztus 1-én kezdik forgatni Magyarországon a most 21 éves Christopher Paolini bestsellerének filmváltozatát, az azonos című Eragont. A 2003-as regényt megjelenése első hónapjaiban szétkapkodták; hat hónap alatt 1 millió példány fogyott belőle.

Ed Speleers, azaz Eragon
Ed Speleers, azaz Eragon

"Eragont eredetileg is filmnek képzeltem el" - nyilatkozta a fiatal fantasy-szerző. "De mivel nem volt pénzem, ezért megírtam a történetet egy könyvben. Nagyon izgatott vagyok, hogy a Fox most megcsinálja a moziváltozatot és megalkotja filmen is Alagaësia földjét és lakóit."

A forgatást hosszú válogatás-sorozat előzte meg; az egész világon keresték Eragont. Többszáz meghallgatás és tucatnyi próbafelvétel után végül egy angol fiú, az eddig ismeretlen Ed Speleers kapta meg a főszerepet.

Speelers játssza majd el Eragonnak a szerepét, aki egy nap arra ébred, hogy a Sárkánylovagok elitalakulatánal tagja. Eragon előtt feltárul a varázslat és a hatalom világa, amikor megtudja, hogy egy egész birodalom sorsa a kezében van.

A hírek szerint jelenleg is tart az Oscar-díjas Jeremy Irons, és az Oscar-jelölt John Malkovich és Djimon Hounsou szerződtetése. Hamarosan bejelentik azt is, kit választottak ki a női főszerepre, Arya szerepére.

A Twentieth Century Fox tervei szerint az Eragon 2006. június 16-án kerül a mozikba.