Készül az etyeki filmstúdió rendezési terve

2004.12.16. 19:18
Várhatóan jövő júniusban kezdődnek Etyeken a Korda Sándor Filmstúdió építési munkálatai, 2006-ban pedig már filmforgatásra is alkalmas lesz a létesítmény - adta hírül Kálmán Lajos, Etyek polgármestere.
Egyelőre a beruházás előkészítésének nem látványos tennivalóit végzik: folynak a szakhatósági engedélyeztetések és készül a terület rendezési terve. Várhatóan a jövő év őszére tető alá kerülnek a nagy csarnokok, majd megkezdődhet a létesítmény berendezése - tette hozzá Kálmán Lajos.

A beruházással kapcsolatos munkálatok részleteiről, a munkálatok állásáról folyamatosan tájékoztatják majd a falu lakosságát - mondta a polgármester. A kulturális miniszter májusban, a Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be, hogy Demján Sándor nagyvállalkozó, a Trigránit Rt. elnöke és a magyar származású Andy Vajna filmproducer nemzetközileg is magas színvonalú filmstúdiót kíván építeni a Budapest közeli községben.

A létesítmény Demján Sándor birtokán, gyönyörű, panorámás vidéken, a nagy szőlőtáblák és a község között rejtetten meghúzódó, egykori honvédségi rakétabázis 15-16 hektáros területén épül majd fel. A falu polgármestere korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy Etyeknek hírnevet, a borturizmussal kapcsolatos terveinek kiegészítését, az iparűzési adó révén többletbevételt, valamint új munkahelyeket és fejlődési lehetőséget jelent a filmgyár felépítése.