Fiona hercegnő nindzsa szabadságharcos lesz

2006.07.14. 12:25
Az antiszociális ogre kalandjainak következő epizódjában Fiona hercegnő elit nindzsa-osztagot szervez, hogy puccsal döntse meg a Szőke Herceg uralmát. A korábbi amerikai szinkronhangok mellé újabb Monty Python-tag csatlakozik. A Shrek 3 egy év múlva nyit a tengerentúli mozikban. Közben készül a Shrek 4 és a Kung Fu Panda.
Figyelmeztetés: a cikkben lerántjuk a leplet a Shrek következő részének sztorijáról, így aki semmit sem akar tudni, az olvasson csukott szemmel! A DreamWorks animációs stúdió egy egész középkori királyságra való mesehősnek osztott szerepet a Shrek harmadik részében, írja a Hollywood Reporter.

Az új animációban a zöld ogre továbbra is Fiona hercegnő férjura, de Túl az Óperencián trónjának elfoglalása nem szerepelt a tervei között. Pedig apósa, a Király megbetegszik, ezért Shreknek meg kell találnia Fiona engedetlen öccsét, az örököst. Ha nem jön össze, a kényelmes mocsári életet királyságra kell váltania. Az ogre újra összeszedi Szamarat és Csizmás kandúrt, és útnak indulnak az Artie-nak becézett herceg nyomában.

Ezalatt az Óperencián Túl a magára hagyott Szőke Herceg mesefigurákból toborzott seregével lerohanja a várost, hogy megkaparintsa a trónt. Vele száll szembe Fiona a női mesehős mozgalom élén, az ellenállókhoz Hamupipőke, Hófehérke, Piroska és Csipkerózsika is csatlakozik, hogy megvédjék a mesebeli mindhalálig tartó boldogságot.

Pythonok és ogrék


Három az ogre igazság
A haldokló király hangját a Shrek második részéhez hasonlóan a tévézéstől nemrég visszavonult John Cleese, a Monty Python egyik tagja adja. A gárdát Merlin, a varázsló szerepében egy másik Monty Python-tag, a kreatív diszleksziával megvert Eric Idle erősíti, de a 3D-s mesében Kampó kapitány szerepében Ian McShane, a legtöbbször gonosztevőket játszó brit színész is megjelenik.

Shrek angol hangja ezúttal is Mike Myers lesz, Austin Powers rendszeres megszemélyesítője. Fiona hercegnőt Cameron Diaz játssza. A Szamár újra Eddie Murphy lesz, Csizmás Kandúr szerepében Antonio Banderast hallhatja az amerikai közönség és Fiona tapló testvére, Artúr Király, Justin Timberlake hangján szólal majd meg, akit a UIP-Duna szerint Cameron Diaz protezsált be az új Shrek filmbe.

Kung Fu Panda

A DreamWorks animációját a Paramount fogalmazza, a bemutatót 2007 május 18-ára tervezik. Egy évre rá készül el egyik következő filmjük, a Kung Fu Panda. Ebben Dustin Hoffmann szinkronizálja a kung fu mestert, aki Po-t, a kiválasztott pandát küzdeni tanítja. A lusta medve másik trénerének szerepét néhány napja vállalta el Angelina Jolie, aki a harcművész nősténytigris szerepében tér vissza a moziiparba.


Harcos nősténytigris
Az eredeti Shrek nyerte 2001-ben az első legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. A DreamWorks producerei szerint a 2004-ben bemutatott folytatás volt minden idők legjövedelmezőbb animációja, olvasható a BBC hírében. A Shrek negyedik része 2004 márciusa óta készül, ezt Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks SKG (az SKG a három alapító nevének kezdőbetűiből áll, Spielberg, Katzenberg, Geffen) társalapítója jelentette be a Shrek 2 bemutatóján.

Az első Shrek 60 millió dollárba került, és csak az USA-ban 267 milliót hozott a mozipénztáraknál. A második epizód 75 millió dollárból készült, és csak a tengerentúli jegybevétel 436 millió volt, világszerte pedig összesen 920 millió dollárt fialt a zöld ogre második mozifilmje.