Mozikban a leggyengébb Fűrész-film

2009.01.08. 14:53 Módosítva: 2009.01.08. 15:39
Három hónap késéssel hozzánk is befutott a Fűrész 5. A Szextúra vérfürdő helyett jó nőkkel és egy Pontiac coupéval hódít. A Vadászkutyákra viszont csak a hardcore művészfilmesek menjenek.

Fűrész 5.

Klikkeljen ide a Flash lejátszó letöltéséhez!

Az amerikai mozinézők mindig az új Fűrész-filmmel ünneplik a Halloweent, mi pedig hagyományosan csak januárban kapjuk meg az éves belezésadagot. Az ötödik Fűrészt Darren Lynn Bousman helyett már David Hackl rendezte, aki a korábbi részek látványtervezője volt. Ő is 10 millió dollárt kapott a Twisted Picturestől a szokásos csapdákra és kínzóeszközökre. Megtérült: már 106 milliót termelt a stúdiónak. A rajongóknak viszont már nem jött be annyira az öldöklés, csak 5,9 pontot adtak a Fűrész 5-re az IMDb-n (az előző részek 6,1 és 7,7 közötti átlagokat kaptak). A Rottentomatoeson 15 százalékon áll, a kritikusok nagy egyetértésben szidták: "A Fűrész 5-ben kábé annyira fontos a sztori, mint a Playboyban a képek melletti szöveg"- írja a Coast, a Variety kritikusa meg azon akadt ki, hogy "már a kínzások sem olyan véresek és szörnyűek, mint a korábbi részeken. Az egyetlen horrorisztikus elem a színészek rossz játéka." A Fűrész-filmeket útjára indító James Want viszont nem hatotta meg a negatív kritika, az év végére készíti el a Fűrész 6-ot, amit a korábbi részek vágója, Kevin Greutert rendez.

Szextúra

Klikkeljen ide a Flash lejátszó letöltéséhez!

A forró jelenetek és egy kis drogozás mellett egy dögös Pontiac GTO Judge is belefért az új tinivígjátékba. Az alapfelállás a szokásos: a tizennyolc éves főszereplő még nem vesztette el a szüzességét. A csaj, akihez a legtöbb szál fűzi, a neten megismert szuperszexi Ms Tasty. Így egy kocsi kell, amivel áthidalhatják a kettejük közötti távolságot. Az eddig ismeretlen szereplőkkel és kezdő rendezővel forgatott Szextúra az IMDb-n hét pontot kapott, de a Rottentomatoeson már csak 40 százalékot ért el. "Törvénybe kellene foglalni, hogy ha valaki egy ennyire alpári és semmitmondó tinivígjátékot forgat, akkor annak kötelező viccesnek is lennie" - szidta a filmet a Toronto Star. A 19 millióból forgatott filmre az sem vet jó fényt, hogy a bemutató óta eltelt két hónap alatt mindössze 11,2 millió dollár bevételt hozott. A Fall Out Boy-rajongókat ez nyilván nem tántorítja el, miután az emós együttes fellép benne, a Ms. Tastyt játszó Katrina Bowden a Dance Dance című számuk klipjében is játszott.

Vadászkutyák

Klikkeljen ide a Flash lejátszó letöltéséhez!

A 32 éves, elsőfilmes német rendezőnő, Ann-Kristin Reyels a berlini és a Palm Springs-i filmfesztiválon is díjat kapott ezért a lassú tempójú romantikus drámáért. A Vadászkutyák középpontjában a soha meg nem valósuló nagy tervek állnak. Apa (Josef Hader) és fia (Constantin von Jascheroff) egy észak-németországi tónál szeretne nászutasszállodát építeni, de csak horgászással töltik a napokat. A két férfi nehezen találja meg a közös hangot a kisváros lakóival. Az apa a volt felesége testvérével tud összejönni, a fiú meg egy süketnéma lánnyal (Ann-Kristin Reyels). 6,6 pontot kapott az IMDb-n, Ann-Kristin Reyels a Luise Berndt pedig megkapta a legjobb frissen felfedezett színésznő díját.