Angelina Jolie imádott lövöldözni

2008.06.26. 10:10
A héten megnézhetjük az Éjszakai őrség rendezőjének új képregényadaptációját, a Wantedot, amit Brad Pitt és Angelina Jolie gyerekei majd csak 11 évesen láthatnak az extrém erőszakos jelenetek miatt. Bob Dylan életrajzi filmjében Christian Bale, Richard Gere, Ben Whishaw, Heath Ledger és Cate Blanchett keltik életre a különc zenészt, a kritikusok szerint a színésznő volt a legjobb.

Wanted

Az Éjszakai őrség rendezője, Timur Bekmambetov vonatnak vágódó, kereklámpás Zsigulival, és 'Goodbye!' feliratú pisztolygolyóval akar új időszámítást nyitni az akciófilm műfajában. A Mark Millar képregényéből készült Wanted főszereplője Wes (James McAvoy), egy átlagos irodai dolgozó, akit egy nap megkeres egy Fox nevű nő (Angelina Jolie), hogy töltse be az apja helyét a Testvériség nevű bérgyilkos-szervezetben. A tagok életében mindennapos esemény az autós üldözés és a kanyarodó pisztolygolyókkal mészárolás, és ez el is vitte a film 65 millió dolláros költségvetésének jelentős részét. A Wanted jelenleg 7,6 ponton áll az IMDb-n, a kritikusok 85 százalékot adtak rá a Rottentomatoeson. "Ultraerőszakos és hiperlátványos akció-thriller" írta a filmről Hollywood Reporter, a Cinemablend munkatársa pedig még ennél is merészebb kijelentést tett: "A Wanted az akció műfaj legjobbja a Wachowski-testvérek 99-es Mátrixa óta." Angelina Jolie nagyon élvezte a forgatást: "Végig sportkocsikkal száguldoztam és ész nélkül lövöldöztem, ahogy egy igazi szupergyilkoshoz illik. A gyerekeim viszont csak 11 éves korukban nézhetik meg ezt a filmet."

I'm Not There - Bob Dylan életei

Bob Dylant, az öntörvényű és kiismerhetetlen jazz-zenész/rocker/költő/filozófus/politikust összesen hat színész kelti életre Todd Haynes rendhagyó életrajzi filmjében, többek között egy színesbőrű kisfiú (Marcus Carl Franklin), és Cate Blanchett (valamint Christian Bale, Heath Ledger, Richard Gere és Ben Whishaw). A 700 ezer dollárból forgatott film eddig 4 csak millió dollárt szedett össze a mozikban, de akik látták, elégedettek vele (7,4 ponton áll az IMDb-n, és 78 százalékot kapott a kritikusoktól a Rottentomatoeson). "Gyönyörűen és kompromisszum-mentesen megírt esszé az identitás-keresésről és a művészetről" - áradozott a filmről a Denver Post. Az USA Today munkatársa viszont fanyalgott, szerinte "a jó ötletek mellől sajnos hiányzik a koherens narráció". A Bob Dylan életei Las Vegastól Torontóig számos amerikai nagyváros filmkritikusinak díját zsebelte be. Ezekből Cate Blanchett nyert el nyolcat (sőt, kapott mellé egy Golden Globe-ot is), a sorból csak a San Diego-i kritikusok lógnak ki, ők Christian Bale-t díjazták. Eredetileg Colin Farrell játszotta volna Robbie Clarkot, de a készítők végül megváltak a színésztől súlyos gyógyszerfüggősége miatt. A szerepet végül Heath Ledger kapta meg, aki ugye pont gyógyszer-túladagolásban (más vélemények szerint szívinfarktusban) halt meg januárban. Ledger utolsó filmjében, az Imaginarium of Doctor Parnassusban amúgy pont Colin Farrell helyettesíti néhány jelenetben a színészt.