Mária
-7 °C
3 °C

Fliegaufot az Akropolisznál díjazták

2004.09.27. 11:42
"Először vagyok Athénban, és egyből az Akropolisz mellett egy fődíjat vehettem át. Tök jó!" - mesélte az Indexnek telefonon hétfő délelőtt Fliegauf Benedek rendező a görög fővárosból. A Dealer című film szeptember 26-án, vasárnap este az Opening Nights filmfesztiválon nyerte el az Arany Athéné fődíjat. A film tizenhárom nemzetközi elismerést kapott eddig, a rendező az októberi magyar debütálásától mégis gyenge eredményt vár.
"Nagyon örülök neki, bármennyire meglepő" - mondta Fliegauf az egy napja átvett fődíjról, amit az Európai Unió újonnan csatlakozott országait képviselő fiatalokból álló zsűri ítélt a Dealernek Athénban, a 10. alkalommal megrendezett Opening Nightson.

Fotó - Gőzsy Kati / filmhu
Fliegauf Benedek
Az Index felvetésére, hogy bár ez Görögország egyik legrangosabbik nemzetközi mustrája, mégsem A kategóriás, Fliegauf azt válaszolta: "Tizenhárom nemzetközi fesztiváldíjnál tart a Dealer, ebből hatot A kategóriás fesztiválon nyert." (Öttel Argentínában tüntették ki.)

A Dealert februárban a Berlinalén mutatták be először a külföldi közönségnek, ahol elnyerte a Berliner Zeitung olvasói zsűrijének díját. "Az, hogy Berlinben a Rengeteggel együtt két éven belül másodszorra vehettem át díjat, kicsit előrejelezte az új filmem későbbi fesztiválsikereit is" - mondta erről Fliegauf.

"Már folynak a külföldi forgalmazókkal a tárgyalások - árulta el a kábítószer-kereskedő egy napját bemutató 160 perces film mozis szerepléseiről a rendező. - Tegnap például megkeresett egy görög forgalmazó."

Fliegauf befejezésként hozzátette, hogy itthon kisebb sikereket vár: "A Dealer október 21-én kerül a magyar mozikba. Nehéz film, nem gondolom, hogy közönségsiker lesz. Már húszezer nézőnek is örülnék."

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!