Morgan Freeman balesetet szenvedett

2008.08.04. 18:04
A 71 éves színészt, aki az új Batman-filmben Bruce Wayne vállalkozását igazgatja, vasárnap este mentőhelikopterrel vitték kórházba autóbalesete után.

Súlyos autóbalesetet szenvedett Morgan Freeman amerikai idő szerint vasárnap éjjel 11:30 körül Mississippiben, jelentette a Media Takeout egy olvasóra hivatkozva, majd a hírt az AP hírügynökség is megerősítette. "Freeman állapota súlyos" - nyilatkozta délután a helyi egészségügyi központ szóvivője.

Hétfő este a sztár szóvivője már azt mondta: "Jó hangulatban van és bízik a teljes felépülésben". A színész egyik ismerőse, Bill Luckett hozzátette: barátja jó kedélyállapotban van, bár komoly fájdalmakkal küzd. Kar-és könyöktörést, valamint kisebb vállsérülést szenvedett. Operálják, egy hónapnál hosszabb időt vehet igénybe a gyógyulása.

A baleset a színész és felesége charlestoni otthona közelében történt. Az autót Freeman vezette, de a kocsi nem az övé volt, hanem a memphisi Demaris Mayeré. A nőt szintén kórházba vitték a sérülései miatt. Az autó lesodródott az útról és többször megpördült, mielőtt megállt volna. "Semmiféle jele nem volt, hogy a vezető vagy utasa alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna. Mindketten viselték a biztonsági övet" - állította az illetékes útfelügyelet szóvivője, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a színész elaludt a volánnál.

Fémvágóval szabadították, viccelődött

A színészt mentőhelikopterrel szállították be a 145 kilométerre található memphisi kórházba. Clay McFerrin, egy charlestoni lap szerkesztője, aki röviddel a baleset után ért a helyszínre, szemtanúként úgy idézte fel a történteket, hogy Freeman kocsija Charlestontól úgy hat kilométerre lerepült az országútról és az árokba borult.

Az újságíró elmondta, a kocsi annyira összetört, hogy fémvágóval kellett kiszabadítani Freemant a járműből. "Magánál volt, amikor kiemelték a roncsok közül, beszélgetett, és viccelődött a mentősökkel".

Az új Batman-film körül nem ez az első komoly eset: a Jokert játszó Heath Ledger szívelégtelenségben hunyt el a forgatás után, a Batmant alakító Christian Bale-t anyja és húga bántalmazásával vádolták a premier után.