Natália
-3 °C
7 °C

Mel Gibson máris forgat a pápáról

2005.04.13. 11:44
Az egykori hollywoodi szívtipró tovább rendez. A hírek szerint új témát talált magának: Jézus kínszenvedései után Jézus földi helytartója, II. János Pál életútját viszi filmre.
Az Ananova a The New York Postot idézve adja hírül, hogy az elmúlt év egyik legnagyobb kasszasikerét, A Passiót megrendező színész a néhai II. János Pál pápa élettörténetét akarja megfilmesíteni. A Post cikke szerint a Gibson már fel is vette a film végét: április 8-án egy forgatócsoportot küldött Rómába, hogy vegyék fel a pápa temetését.

A Passió
A Passió
Jelenet a filmből

Egy másik forrás, az MSNBC híre szerint a forgatáson Gibson nem volt jelen; a római katolikus színész-rendező nem vett részt személyesen a múlt heti temetésen.

"Remélte, hogy ellátogathat Rómába és tiszteleghet a halott emléke előtt, de végül nem sikerült megszervezni - közölte Gibson egyik munkatársa. "Egy akkora sztár, mint Mel Gibson, nem vegyülhet el észrevétlenül a sorban álló tömegben - csak botrányt okozott volna, ha rávetik magukat a rajongók. Az sem lett volna helyes, ha kiemelték volna a várakozók közül és előre viszik, mint valami diplomatát."

Újabb kasszasiker?

A néhai pápa állítólag dícsérte Gibson filmjét, a 2003-ban készített Passiót és kijelentette: "Így volt, ahogy a film bemutatja", bár később a Vatikán tagadta, hogy II. János Pál valaha is nyilatkozott volna a filmmel kapcsolatban.

Az Amerikában éppen Hamvazószerdán bemutatott mozi tavaly megdöntötte a Gyűrűk Ura rekordját, amikor öt nap alatt több mint 123 millió dollár bevételt hozott készítőinek. Valószínű, hogy a világszerte népszerű lengyel pápa, Karol Wojtyla életét bemutató hollywoodi produkcióra is rengetegen váltanának jegyet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!