Mel Gibson tévézik

2004.10.21. 11:32
Az Oscar-díjas színész-rendező, aki legutóbb véres bibliafilmjével, a Passióval sokkolta a mozibajárókat, most egy könnyed családi tévésorozatot rendez.
Az új sitcom címe Complete Savages (Igazi vademberek) és egy fiait egyedül nevelő apa, Nick Savage nehézségeit mutatja be. A főszerepet Keith Carradine játssza. A színész vadnyugati filmekben vált híressé, valamint annak idején ő játszotta Madonna Material Girl klipjében a sztár kitartó udvarlóját.

Cameo

Gibson legújabb projektjében Nick Savage öt fiával együtt próbál többek között a zsémbes szomszédasszony (Betty White) rosszindulatának ellenállni. A sorozat az amerikai ABC csatornán fut péntek esténként. Gibson, amellett, hogy néhány részt megrendez, a Complete Savages producere is, sőt, a holnapi részben egy pillanatra ő is feltűnik a történetben.

Az egyik Savage-fiú vesz magának egy motort és aggódó apja azzal a feltétellel engedi meg neki, hogy használja is, ha a fiú előbb végignéz egy hetvenes évekbeli oktatófilmet a biztonságos motorozás szabályairól. Az oktatófilm főszereplőjét, Cox rendőrt játssza Mel Gibson.

Boldog munkatársak

Savage-fiúk
A Savage-fiúk

Carradine szerint a világhírű színész-rendező annak ellenére megállja a helyét a sitcom-világban, hogy korábban soha nem foglalkozott tévésorozatokkal. "Született tehetség, ragyogó humorérzéke van és ez elengedhetetlen ebben a műfajban" - nyilatkozta főnökéről. Gibson nemcsak tragikus, súlyos filmekhez adta a nevét; sikeresen szerepelt vígjátékokban, mint például a Maverickben vagy a Mi kell a nőnek? című 2001-es komédiában, amiért Golden Globe-ra is jelölték.

Az új sorozat másik két producere Julie Thacker-Scully és Mike Scully. A házaspár korábban a Simpsonson dolgozott. Mel Gibsont egy szülői értekezleten ismerték meg; gyermekeik ugyanabba a malibui középiskolába járnak.

"Azt hiszem, nagyon élvezi a munkát. Bejön és tudja, hogy egész nap röpködni fognak a poénok. És ez így megy egész héten" - mesélte az Associated Pressnek Thacker-Scully. "A passió körüli botrány után ez a sorozat megnyugtatóan hat rá. Olyan a csapat, mint egy család; egyszerűen csak jól érezzük magunkat együtt."

Pénz, siker, passió

Gibson több mint 400 millió dollárt keresett a nagy port kavart Jézus-filmmel. A passiót sokan antiszemitának tartották, mások a legigazibb biblia-filmként üdvözölték. A Hollywood Film Awards díjkiosztóján ezen a héten Mel Gibsont választották az év producerévé.